GÜNEŞ'TEN 'UNUTUN' TALİMATI

Antalyaspor karşısında beklenmedik bir yenilgiyle kupaya veda eden Trabzonspor artık gözünü hafta sonunda oynayacağı Galatasaray maçına çevirdi. Maç sonrasında oyuncuları ile konuşan teknik direktör Şenol Güneş, yenilen gollerdeki konsantrasyon eksikliklerine tepki gösterdi. İki hata ile iki gol yediklerini anlatan Güneş'in, "Maça konsantre olamadınız. Böyle kaybetmeyi hak etmedik. Ama şimdi önümüzde Galatasaray maçı var. Antalya'yı unutun ve tüm dikkatinizi Galatasaray maçına verin" dedi.

Güneş, Avrupa kupasının ardından Türkiye kupasında da yarış dışı kalmalarının futbolcular ve camia üzerinde moral bozukluğuna neden olacağını belirterek, "Bu durumdan çıkmak için elimizi çabuk tutmamız lazım. Önümüzde 3 gün var ve Galatasaray maçına kadar düzelmeliyiz" diye konuştu. 

Trabzonspor, play - off öncesinde puan farkını azaltmak için Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarından sahadan en az 4 puanla ayrılmak hedefleniyor.

GOLE ÇARE YOK

Trabzonspor Antalyaspor karşısında yine defans sorununa çare bulamadı ve son 8 resmi maçında da kalesinde gol görmüş oldu. Bordo mavililer en son 10 Şubat'ta Gaziantepspor'u 4 - 0 yendikleri maçta kalesini gole kapatmıştı. Trabzonspor daha sonra ligde Kayseri (3-3), Mersin İY (2-3), Beşiktaş (2-1), Sivas (2-1), Gençlerbirliği (1-1), Türkiye Kupası'nda Antalya (2-1) ve UEFA Avrupa Ligi'nde PSV Eindhoven (1-2, 4-1) olmak üzere son 8 resmi maçta da gol yedi. Bu maçlarda toplam 17 gol yiyen bordo mavililer, böylece kalesinde maç başına ortalama 2,1 gol görmüş oldu.

BURAK SEVİNDİRDİ

Antalya'ya elenen Trabzonspor'da Burak'ın gol atması teknik heyet ve taraftarların yüzünü güldürdü. Ligde son iki maçında penaltı kaçıran ve golle tanışamayan Burak'ın Antalyaspor'a karşı kazanılan penaltıyı gole çevirmesi, hem Galatasaray ve Fenerbahçe maçları öncesi genç golcünün üzerindeki stresi atmasına yardımcı oldu hem de taraftarları sevindirdi. Hafta içi yapılan toplantılarda penaltı kazanılması veya maçın penaltılara kalması halinde Burak'ın penaltı atmayı istediği, Şenol Güneş'in de bu karara büyük destek verdiği öğrenildi.

ONUR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Trabzonspor'da sözleşme uzatmasının ardından bu sezon ikinci kez kaleye geçen Onur, hayal kırıklığı yarattı. Özellikle yan toplardaki zafiyetinin Antalya maçında da sürdüğü gözlenen genç kaleci, topu oyuna sokma konusunda da yetersiz kaldı. Sakatlığının ardından bu sezon sadece Türkiye Kupası'ndaki İstanbul Güngören maçında ilk 11'de forma giyen, Tolga'nın kırmızı kart görmesinin ardından PSV Eindhoven maçında da bir devre görev yapan Onur'un maç eksiği bulunduğu, değişen defans elemanlarıyla da anlaşmakta zorlandığı vurgulandı.

TRABZON KAPILARINI KAPATTI

Trabzonspor, Galatasaray maçı hazırlıklarına Antalya'da devam edecek. Kupa maçının ardından Trabzon'a dönmeyen bordo maviiler, çalışmalarını Antalya'da sürdürdükten sonra, cumartesi günü İstanbul'a geçecek. Teknik direktör Şenol Güneş, Antalya'da yapılacak antrenmanların tümünü basına kapatarak şaşırtan bir karar aldı. Genellikle maçın ertesi günü yapılan ilk antrenmanı basına açan Güneş'in, futbolcularıyla Galatasaray maçı taktiğini sakin bir ortamda çalışabilmek için bu kararı aldığı öğrenildi.


ÖA(TM/Aİ)