Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, teknik direktörümüz Şenol Güneş ve oyuncumuz Burak Yılmaz’a PFDK tarafından verilen cezalarla ilgili olarak Tahkim Kurulu’na gidecek. Buna göre haksız bulduğumuz her 2 cezayla ilgili başvuru da yasal süreci içerisinde gerçekleştirilecek" denildi.

AYBABA İÇİN SUÇ DUYURUSU

Trabzonspor, ayrıca Beyaz Tv’de yayınlanan Ve gol isimli programda Zokora'ya hakaret ettiği iddiasıyla Adnan Aybaba hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu konuda yapılan açıklama şöyle:

"Oyuncumuz Dider Zokora’ya basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle televizyon yorumcusu Adnan Aybaba için Cumhuriyet Başsavcılığı’na 'basın yoluyla hakaret' suçlamasıyla şikayet dilekçesi verildi. Şikayete konu saldırının ağırlığı ve bunun milyonlarca kişinin izlediği canlı yayında yapıldığı göz önüne alındığında; müşteki müvekkilimizin kişiliğiyle bağdaşmayan, gerçekle ilgisi olmayan, aşağılayıcı, küçük düşürücü, yanlış tanıtıcı, düşmanca ortam hazırlamak, iftira ve hakarette bulunmak amacıyla söylenen sözler nedeniyle gerekli tahkikatın yapılarak cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması için makamınıza müracaat etmek zorunluluğu hasıl olmuştur."


ÖA(TM/AÖ)