ANTRENMANDA ESTİ GÜRLEDİ

Trabzonspor. cumartesi günü sahasında oynayacağı  Beşiktaş maçının hazırlıklarına devam etti. Sha kenarında kalmak yerine sık sık antrenmana müdahale eden ve oyuncularını uyaran Şenol Güneş, özellikle çift kale maçtaki uyarılarıyla dikkatleri üzerine çekti. Pas ve pozisyon hatası yapan futbolcularına kızan Şenol Güneş, "Boş adama hemen pas verin. Hızlı pas yapın, saha içindeki pozisyonunuzu kontrol edin, topu kazanınca beklemek yerine hemen atağı yönlendirecek pası atın” diye sert bir dille uyardı.

Kondisyon ve çabukluk antrenmanında hafif bir sakatlık geçiren kaleci Bora’nın soyunma odasına gitmesinin kendisine geç haber verilmesine de sinirlenen Güneş’in, sağlık kurulu ve yardımcı antrenörlere, "Kafanıza göre iş yapıyorsunuz" diye çıkıştı. Şenol Güneş, antrenmanın son bölümünde gerçekleştirilen orta – şut çalışması sırasında da özellikle forvetlerin arkasına atılan ortalara kızdı, topa geç vuran forvet oyuncularına, "Biriniz ön direğe, biriniz de arka direğe koşacaksınız. Bu kadar basit. Anlamıyor musunuz? Topa gol atmak için vurun, sağlam vurun" diye seslendi.

BURAK BELİRSİZLİĞİ

Fenerbahçe maçında bir pozisyon sırasında burnunda kırık olduğu tespit edilen Burak,  bugün döneceğinin belirtilmesine rağmen bugükü ahtrenmana katılmadı. İstanbul’da Pazar akşamı operasyon geçiren ve kulüp sitesinden yapılan açıklamada salı günü Trabzon’a döneceği belirtilen Burak’ın gelkmemesi, "Beşiktaş maçında oynayamayacak mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Kulüp yetkilileri, Burak’ın İstanbul’da kontrollerinin sürdüğünü ve yarın Trabzon’da olacağını belirttiler. Burak'ın son iki antrenmana katılabileceğini ancak Beşiktaş maçında oynayıp oynamayacağının yapılacak son kontrollerde netlik kazanacağını öğrenildi.

"BEŞİKTAŞ’LA BİRLİKTE EN BÜYÜK HAKSIZLIĞA BİZ UĞRADIK"

Şenol Güneş, Trabzonspor Dergisi'ne yaptığı açıklamada bu sezon farklı bir formatta oynanan ligde kaybettikleri puanlar nedeniyle şampiyonluk yarışının gerisine düştüklerini ifade ederek, "Şampiyonluk yarışının gerisinde kalsak da son aşamada beklentimiz bizi tekrar Avrupa’ya taşıyacak bir derecenin sahibi olmak. Bu yüzden camia olarak gerginlikten uzak durmalı ve kendimizi sadece maçlara konsantre etmeliyiz" dedi.

Şenol Güneş, bu sezonun son derece karmaşık bir programa sahne olduğunu hatırlatırken de şunları söyledi:

"Planlamada yaşanan aksaklıklar ister istemez düzenimizi de olumsuz etkiledi. Özellikle lig takviminde Beşiktaş’la birlikte çok büyük haksızlıklara uğradık. Futbolcuların daha iyi oynayabilmeleri ve üretken olabilmeleri için haftalık, yıllık ve sezonluk planlar çok iyi yapılmalı. Maalesef bugünkü ortam içerisinde sağlıklı bir üretim seviyesini yakalayabilmek hiç de kolay değil. Defalarca her fırsatta söyledim, yine tekrarlıyorum; ülke futbolunda mutlaka mantalite değişikliği şart. Bunu başaramadığımız taktirde, bir adım öteye gidebilme şansımız yok."

 


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)