Bordo mavililer, Fenerbahçe'nin olası teklifine karşılık Colman–Alex takasının gündeme gelebileceğini belirtirken teknik direktör Şenol Güneş’in ikinci bir Engin Baytar örneği yaşanmaması için Arjantinli futbolcuyu kazanmak istediği bildirildi.

BENFİCA'NIN TEKLİFİ SORUNU BAŞLATTI

Trabzonspor’un Belçika'nın Beercschot Kulübü'nden 2008-2009 sezonu başında 2.5 milyon euro bedelle transfer ettiği Colman, takımın değişmez olmayı başardı. Bordo mavili forma altında çıktığı 130 lig maçında 19 gol atarken yaklaşık 40 asist yapıp teknik direktörlerin vazgeçilmez oyuncusu olan 27 yaşındaki Colman’a sezon başında Portekiz’in ünlü kulüplerinden Benfica transfer teklifinde bulundu.

Bu teklif, sözleşmesi 2013'te bitecek olan Colman’ın takım içinde sorun yaratmaya başlamasının da habercisi oldu.

ÇOCUĞUNUN OKULUNU BAHANE ETTİ

Arjantinli oyuncu, çocuğunun okulunu bahane ederek Trabzon’dan ayrılmak istediğini belirterek yönetimden Benfica’ya satılmasını istedi. Ancak Şenol Güneş’in onay vermemesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmedi. Ardından da ücretinde iyileştirme isteyip Almanya kampında yaptığı disiplinsiz hareket nedeniyle para cezasına çarptırılan Colman, geçtiğimiz günlerde ödenen transfer taksidinden yönetimin cezasını kesmesi üzerine bordo mavili kulüple ipleri koparma noktasına getirdi.

ASBAŞKANLA TOPLANTI YAPIP ANTRENMANA ÇIKTI

Antrenmanlardaki isteksiz tavırları nedeniyle Şenol Güneş’i de kızdıran Colman, hiç bir sakatlığı olmamasına rağmen Süper Lig’deki Sanica Boru Elazığspor maçının kadrosuna alınmadı.

Antrenmandan önce Asbaşkan Nevzat Şakar'la yaptığı toplantıda sorunlarını anlatan Colman, "Yıllardır bu takıma hizmet veriyorum. En küçük hatamda büyük bir cezaya çarptırıldım. Bunu hak etmiyorum. Ayrıca çocuğumun okul sorunu var. Beni gönderin” dêdi.

İSTEKSİZ ÇALIŞTI 

Daha sonra antrenmana çıkmayan Colman'ın antrenmandaki isteksiz görüntüsü de dikkati çekti. Sanica Boru Elazığspor maçında oynayan futbolcuların hafif bir çalışma yaptığı dün akşamki antrenmanda, maçta ilk 11’de forma giymeyen oyuncular ise dar alanda top çalışması yapmaya başladı.

HALİL SERT GİRİNCE ÇILDIRDI

Colman'ın top çalışması sırasında Halil Altıntop’un, "Biraz hareketli oyna, pas at" sözlerine sinirlendiği gözlendi. Halil’in kendisine sert girmesiyle de adeta çıldıran Colman, el ve kol hareketleriyle formasını yere atıp bağırarak soyunma odasına doğru gitmeye başladı. Antrenörlerin kendisini engellemek istemesine rağmen geri dönmeyen Colman, saha çıkışında malzemeleri ve kapıyı tekmeleyerek soyunma odasına gitti. Arjantinli oyuncunun bu tavrı diğer futbolcular tarafından da şaşkınlık yarattı.

GÜNEŞ KAZANMA TARAFTARI

Colman’ın bu tavrı nedeniyle üzülen Şenol Güneş’in, tüm sorunlarına rağmen Arjantinli oyuncuyu kazanma taraftarı olduğu vurgulandı. Şenol Güneş’in, özel bir görüşme yapacağı Colman’a, "Yola seninle devam etmek istiyoruz. Kafanı toparla ve takıma faydalı ol. Bu davranışlarınla takıma zarar veriyorsun. Seni kazanmak istiyoruz. Sorunlarını karşılıklı oturup konuşarak çözebiliri" diyeceği öğrenildi. Güneş’in Colman’la yapacağı görüşmenin ardından son kararını vereceği vurgulandı. Colman’ın yarın sabah açıklanacak Videoton kafilesinde olup olmayacağı da bu futbolcunun takımdaki geleceğiyle ilgili ipuçları verebileceği bildirildi.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY AKLINI MI ÇELİYOR?

Bu arada Trabzonsporlu yöneticiler, Colman’ın bu tavırlarını ve takımdan ayrılmak istemesini menajerlerin Arjantinli oyuncusunun aklını çelmeye çalışmasına bağladılar. Yöneticiler, "Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Colman’la ilgilendiğini duyuyoruz. Bu nedenle menajerler vasıtasıyla oyuncunun aklını çelmeye çalışıyorlar. (Sorun çıkartırsan, sorunlu futbolcu profili çizersen, Trabzonspor seni gönderir) diyerek Colman’ı aklına giriyorlar. Yıllardır bu tür hiç bir davranış sergilemeyen Colman’ın son zamanlardaki durumunu buna bağlıyoruz. Zaten başta çocuğunun okul sorununun bahane ederek  Trabzon’dan gitmek istiyor. Yurtdışı veya İstanbul onun için fark etmez" dediler.

Genel Sekreteri Hasan Yener ise antrenmanda yaşanan olayın büyütülecek bir şey olmadığını, maç ve antrenmanlarda her an yaşanabilecek olağan bir tartışma olduğunu öne sürdü.

COLMAN’A KARŞILIK ALEX

Trabzonspor, Colman’ın gitme ihtimaline karşı şimdiden B planını da belirledi. Özellikle Fenerbahçe’nin Arjantinli oyuncuya resmen talip olması durumunda sarı lacivertli ekipten teknik direktörü Aykut Kocaman’la sorunlar yaşayan Alex De Souza'nın isteneceği öğrenildi. Konunun bu aşamaya gelmesi halinde Şenol Güneş’ten Alex’i isteyip istemeyeceğiyle ilgili görüş alınacağı belirtildi.

YOLCULUK YARIN

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play off turu rövanşında oynayacağı Videoton maçı için yarın Macaristan’a gidecek. Trabzon’dan THY’ye ait özel uçakla saat 11.00’de yola çıkacak olan bordo mavililer, Budapeşte’ye indikten sonra, karayoluyla 60 kilometre uzaklıktaki Szekesfehervar kentine geçecek. Kafile, daha sonra kamp yapılacak otele yerleşecek. Teknik Direktör Şenol Güneş ve bir futbolcu, maçın oynanacağı Sostoi Stadyumu'nda yerel saatle 20.00’de basın toplantısı düzenleyecek. Bordo mavililer son çalışmalarını ise saat 20.30’da aynı stadyumda ilk 15 dakikası basına açık şekilde yapacak.

SAPARA VE CECH’E MİLLİ DAVET

Trabzonspor’un Slovak oyuncuları Marek Sapara ve Marek Cech Slovakya milli takımının 7 Eylül’de Vilnius’ta Litvanya, 11 Eylül’de de Bratislava’da Liechtenstein ile oynayacakları maçlar için aday kadroya davet edildi. Ayrıca Vittek, yedek kadroda yer aldı. Sapara ve Cech’in 3 Eylül’de Senec’de kampta olmalarının istendiği bildirildi.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF