ÖNCE GÜNEŞ’İ ARADI

Trabzonspor’da attığı gollerle son 2 sezona damgasını vuran Burak Yılmaz, önceki gece takımdan ayrılmak istediğini bildirdi. Teknik direktörü Şenol Güneş’i arayan Burak, "Üzerimde emeğiniz çok. Hakkınızı ödeyemem. Ama benim de Avrupa’da oynama hayalim var. Bu hayalimi gerçekleştirmek için izninizi istiyorum" dedi. Şenol Güneş'ten izin alan Burak, daha sonra da yönetime, ‘şartlar oluştuğu takdirde’ takımdan ayrılmak istediğini bildirdi. Burak’un bu kararı, başta Asbaşkan Nevzat Şakar olmak üzere birçok yöneticiyi şaşkınlığa uğrattı.

SÜREKLİ ‘KALACAK’ DİYORDU

Salı günü basın mensuplarına Burak konusundaki sorulara cevap veren Asbaşkan Nevzat Şakar, golcü oyuncunun kendisine takımdan ayrılmayı düşünmediğini belirtti, takımda kalacağına inandığını vurguladı. Asbaşkan Şakar, "Burak mukaveleli oyuncumuz. Ama sözleşmesindeki bir maddeden dolayı, o şartları yerine getirdiği an gidebilir. Burak’ı kesinlikle bırakmak istemiyoruz. Burak da daha önce zaten gitmeyeceğini, kulübünde kalacağını deklare etti. Buna inanmak zorundayız. Kendisine güveniyoruz. O konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kendisi de bize kalacağını birkaç kez söyledi" ifadesini kullandı. Asbaşkan Şakar’ın bu açıklamasından sonra Burak’ın takımdan ayrılmak istediğini açıklaması yönetimi de şok etti.

GAZİANTEPSPOR FİYAT YÜKSELTTİ

Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın ayrılık kararı sonrası takıma takviye çalışmaları da hızlandırıldı. Daha önce stoper ağırlıklı olmak üzere defans ve orta sahayı takviye ederek transferi kapatmayı amaçlayan bordo mavili takımın artık golcü oyuncusu ismi üzerinde de yoğunlaşacağı bildirildi.

Bu arada Gaziantespor’la Cenk ve Dany için yapılan görüşmelerin fiyat yükseltilmesi nedeniyle çıkmaza girdiği öğenildi. Trabzonspor’un Dany ve Cenk için Sapara’nın bonservisi ve 4 milyon euroluk teklifine Gaziantep’in 2 futbolcu için 10 milyon euro isteyerek yanıt verdiği öğrenildi.

ENERAMO GÜNDEMDE

Bu gelişme üzerine Trabzonspor’un geri adamı attığı ve beklemeye geçtiği belirtildi. Trabzonspor’un forvetteki diğer adaylarından birinin de geçen sezon Sivasspor forması giyen Eneramo olduğu belirtildi.


ÖA(TM/AÖ)