GÜNEŞ’E ELEŞTİRİ

Karabükspor karşılaşmasında sahadan 1–1’lik sonuçla ayrılan Trabzonspor’da, UEFA Avrupa Ligi Play - Off turundaki Videoton karşılaşması öncesi moraller bozuldu. Özellikle gol yollarında etkisiz bir görüntü çizen bordo mavililerde, Halil’in yokluğunda sahaya sürülen Vittek’in performansı ilerideki haftalar için umut vermedi. Vittek’i oyundan alırken Barış Özbek’i sahaya süren teknik direktör Şenol Güneş de yaklaşık 25 dakika süreyle takımı forvetsiz oynattığı için eleştiri aldı.

BAROS TARTIŞMASI

Forvet arayışlarını sürdüren Trabzonspor’da Galatasaray’ın gözden çıkardığı Milan Baros’un transfer edilebileceği iddiaları da tartışma yarattı. Başkan Sadri Şener’in vetosuna rağmen bazı yöneticilerin, “Baros bizim takımda iş yapar. Forvete alternatif isimler lazım” diyerek bu transferin gerçekleşmesi konusunda Şener’i iknaya çalıştıkları öğrenildi. Teknik direktör Şenol Güneş’in de Baros transferine temkinli yaklaştığı belirtildi. Baros’un Galatasaray’dan aldığı yıllık yaklaşık 2.3 milyon euroluk ücretin bordo  mavilileri düşündüren en önemli unsur olduğu, Güneş’in takım içindeki dengeleri bozmamak adına yüksek ücretli oyuncu transferine karşı çıktığı vurgulandı. Ancak Baros’un ücretinin yıllık 1–1.5 milyon euro aralığına çekilebilmesi ve yurt dışından istediği düzeyde bir golcü alınamaması durumunda tecrübeli teknik adamın da bu transfere onay verebileceği öğrenildi. Baros tranferi konusunda forumlarda görüş bildiren taraftarlar ise Çek futbolcunun takıma yararlı olabileceğini, maliyetinin uygun bir rakama çekilmesi halinde alınması gerektiğini ifade etti.

BAYRAMLAŞMA YARIN

Karabükspor maçının ardından gece geç saatlerde Trabzon’a dönen bordo mavililer günü izinli olarak geçirdi. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play Off turundaki Videoton karşılaşmasının hazırlıklarına yarın akşam 18.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla başlayacak. Bu arada bayramlaşma töreni de yarın saat 15.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

BAYRAMI ZEHİR ETTİNİZ! BU KADROYLA BU KADAR

Karabükspor karşısında alınan beraberliğe Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler de eleştiri dolu başlıklarla sayfalarında yer verdi. Karadeniz Gazetesi, “Bayramı zehir ettiniz. Bu kadroyla ancak bu kadar. Trabzon evlere şenlik”, Taka Gazetesi, “Bayram gelmiş neyime. Transfer fakiri Trabzon Karabük’te 2 puan bıraktı”, Günebakış Gazetesi, “Bu takımın hali nedir Şenol Hoca”, Ekspres Gazetesi “Karabük’te Şenol’amadık”, İlkhaber Gazetesi “Trabzonspor’da tatsız bayram” başlıklarını kullandı.