İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki mağlubiyet, Trabzonspor’da moralleri bozdu. Defansın son maçlardaki düşüşü devam ederken forvet oyuncularının savunma konusundaki görüşleri dikkat çekici bulundu.

DEFANSIN PERFORMANSI DÜŞTÜ

Trabzonspor’un Serkan, Bamba, Giray, Mustafa ve Emerson’dan oluşan defansı ligin ilk 8 maçında sadece 4 gol yiyerek büyük bir başarıya imza atmıştı. İlk 8 maçlık periyotta sadece Karabükspor, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu ve Beşiktaş maçlarında kalesinde 1’er gol gören bordo mavililer daha sonra büyük bir düşüş gösterdi.

Son 8 maçta kalesinde tam 11 gol gören Trabzonspor’da, 15 golle ligin en az gol yiyen takımı ünvanının korumasına rağmen defans oyuncularının son maçlardaki düşüşü dikkat çekti. Bordo mavililer ikinci 8 maçlık periyotta sadece Gençlerbirliği’nden gol yemezken, Eskişehirspor’den 3, Antalyaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan 2’şer, Bursaspor, Akhisar Belediyespor, Orduspor ve Kayserispor’dan da 1’er golü kalelerinde gördü.

ÖNCE ADRİAN SONRA JANKO

Eskişehirspor’a Avni Aker’de 3–0 kaybedilen maçın ardından basın toplantısında Adrian’ın, "Aptalca goller yedik" açıklaması defans oyuncularıyla takım arasında gerginliğe yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Emerson, Mustafa ve Giray’ın hataları sonucu 7 dakika arayla yenilen gollerden sonra takımın Avusturyalı forveti Janko’nun da, "Aptalca goller yedik" sözleri dikkatlerin yeniden defansa çevrilmesine sebep odu.

Teknik direktör Şenol Güneş’in kupada Eskişehirspor ve ligde Galatasaray ile oynanacakları maçlar öncesinde son maçlarda hata yapmaya başlayan defansın dikkatini çekeceği bildirildi. Bamba’nın sakatlığı nedeniyle ilk yarıyı kapatmasının ardından alternatif sıkıntısı da çekilen stoper bölgesinde Celustka’nın oynayabilyeceği belirtildi.

GÜNEŞ ELEŞTİRİLERİ YANITLAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında soyunma odasına girmeyen Şenol Güneş, yarın saat 12.00’de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyecek. Güneş’in eleştirileri yanıtlaması ve Eskişehirspor ile Galatasaray maçlarına dönük değerlendirmeler yapacağı bildirildi.

DIŞ DÜNYAYA KAPANDI

Şenol Güneş, perşembe akşamı kupada Eskişehirspor ve pazar günü de ligde Galatasaray ile oynanacak maçların öncesinde tüm antrenmanları basına kapattı. Bugün yapılan ilk antrenmanın sadece ilk 15 dakikalık bölümünü basına açan Güneş, ardından kulüp personeline talimat vererek Galatasaray maçına kadar olan tüm antrenmanları kapattığının basına bildirilmesini istedi.

6 EKSİKLE HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bu sabah gerçekleştirilen haftanın ilk çalışmasına

sakatlıkları bulunan Tolga, Colman, Alanzinho, Bamba, Cech ve Barış Özbek katılmadı. Bamba'nın sezonun ilk yarısını kapadığı, diğer oyuncuların sağlık durumunun ise maçlarda oynamayı gerektirmeyecek kadar ciddi olmadığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11'de görev yapan oyuncular yürüyüş ve hafif koşuyla antrenmanı tamamlarken diğer oyuncular ayak tenisi oynadı.

İLKLERİN SEZONU

Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediye’ye olimpiyat stadında ilk kez yenilerek bu sezon imza attığı ilklere bir yenisini ekledi. Bordo mavililer, Hüseyin Avni Aker’de ligin 9'uncu haftasında Bursaspor'a 1-0, 13'üncü haftasında da Eskişehirspor'a 3-0 yenilerek rakiplerine karşı lig tarihinde sahasındaki ilk mağlubiyetlerini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a dün 2-1 yenilen Trabzonpor, lig tarihinde rakibine İstanbul'da ilk kez mağlup oldu.

YEREL BASIN: SÖYLENECEK SÖZ KALDI MI HOCAM?

Trabzonspor’un yenilgisi yerel basında da ilginç başlıklarla verildi. Şenol Güneş ve futbolculara sert eleştiriler yöneltilen manşetlerde ayrıca Olimpiyat Stadı'nı dolduran taraftardan da övgüyle bahsedildi. Günebakış, "Söylenecek söz kaldı mı hocam? Kaldır başını da bir şeyler söyle. 2 aptalca gol yedik", Karadeniz, "Tek alkışı tribündeki 25 bin taraftar hak etti. Sizin yüzünüzü kızartanlar utansın", Kuzey Ekspres, "Yönetimi ayrı telden, teknik heyeti ayrı telden çalıyor, futbolcusu başka hesap yapıyor. Kafalarına göre takılıyorlar", Taka, "Şenol hoca yorulmuş!", İlk Haber, "Olimpiyat yıkımı" başlıklarıyla mağlubiyeti okuyucularına duyurdu.


ÖA(TM/AÖ) FOTOĞRAF