HAKEMLER: Özgür Yankaya (7), Orkun Aktaş (7), İsmail Şencan (7)


TRABZONSPOR:

29 Tolga (8)

30 Serkan (6)

23 Giray (8)

22 Mustafa (7)

5 Cech (5)

9 Halil (5)

12 (Dk. 63 Henrique 6)

20 Colman (6)

24 Aykut (6)

92 Olcan (7)

10 (Dk. 90 Adrian)

25 Alanzinho (6)

28 (Dk. 71 Celustka 5)

17 Burak (6)


YEDEKLER: 1 Onur, 89 Zeki, 63 Ferhat, 80 Volkan


BURSASPOR:


12 Carson (6)

23 Serdar (6)

5 Stepanov (6)

38 İbrahim (5)

6 Vederson (5)

33 Ozan (7)

21 Adem (5)

19 (Dk. 78 Bangura 4)

7 Ndiaye (6)

10 Batalla (5)

9 Sestak (5)

4 (Dk. 88 Ömer Erdoğan)

11 Pinto (4)

22 (Dk. 46 Turgay 5)


YEDEKLER: 1 Yavuz, 42 Hakan Aslantaş, 30 Musa, 13 Swenson


GOLLER: Dk. 30 - 67 Giray (Trabzonspor), Dk. 54 Ozan (Bursaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 48 Ndiaye, Dk. 68 Ozan, Dk. 69 Stepanov, Dk. 88 Serdar (Bursaspor) Dk. 80 Olcan (Trabzonspor)

SPOR Toto Süper Ligi’nin 24. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Bursaspor’u 2 – 1 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. Trabzonspor bu galibiyetle Bursaspor’a karşı Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda hiç kaybetmeme alışkanlığını sürdürdü.

BU SEZONKİ İLK KAFA GOLÜ GİRAY’DAN

Trabzonspor bu sezon ligin 23 haftası gelirken rakip fileleri toplam 41 kez havalandırmış ancak hiç kafa golü atamıştı. Bursaspor ile oynanan maçın 30. dakikasında Olcan’ın kullandığı köşe vuruşuna yükselerek vuran Giray Kaçar, bordo mavili takımın bu sezonki ilk kafa golünün altına imzasını attı. Giray Kaçar, maçın 68. dakikasında yine yan toptan hem kendinin hem de takımının 2. kafa golünü attı.

20. DAKİKADA ÇİZGİ ARASI VERİLDİ

Maçın hakemi Özgür Yankaya karşılaşmanın 20. dakikasında oyunu durdurarak çizgilerin belirlenmesi için ara verdi. Bunun üzerine sahaya giren yetkililerde karı temizleyerek oyun alanı çizgilerini belirledi. Maçın 38 ve 83. dakikalarında da yine çizgiler belirlendi.

PSV YETKİLİLERİ MAÇI İZLEDİ

Bu arada Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacağı PSV Eindhoven’ın gözlemcileri Bursaspor ile oynanan maçı protokol tribününden izlediler. Burak Yılmaz’la ilgilendiği iddia edilen Ajax kulübü yetkililerinin de maçı takip ettiği öğrenildi.

BURSASPOR’UN UÇAĞI İPTAL

Trabzonsporla oynadığı maçın ardından gece 12.00’da özel uçakla Bursa’ya gitmeyi planlayan Bursaspor, yoğun yağış nedeniyle uçağın inememesi üzerine geceyi Trabzon’da konaklama kararı aldı. Bursaspor kafilesi yarın saat 11.00’da Bursa’ya hareket etmeyi planlıyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Alanzinho’nun ceza sahası dışından çektiği sert şuta kaleci son anda yatarak uzandı. Ardından savunma pozisyonu uzaklaştırdı.

11. dakikada Ndiaye’nin ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği sert şutta top üstten auta çıktı.

26. dakikada Ozan İpek soldan ceza sahasına ortaladı ancak savunma son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.

28. dakikada Halil’in pasıyla ceza sahasına giren Burak’ın şutunu kaleci yatarak kontrol etti.

30. dakikada Halil’in yaptığı baskıyla Trabzonspor rakip ceza sahası önünde topu kaptı. Halil’den topu alan Burak kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Burak vuruşunu yapmadan önce Stepanov kayarak topu kornere çeldi.

30. dakikada Olcan’ın sağdan kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Giray Kaçar, kafayla topu ağlara gönderdi: 1 – 0.

34. dakikada Ozan’ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye gönderdiği topu Tolga, çok iyi bir refleksle uzaklaştırdı.

35. dakikada soldan ceza sahasına giren Olcan’ın orta şut karışımı vuruşunda savunmaya çarpan top yan ağlarda kaldı.

37. dakikada Alanzinho’yla duvar pası yapan Aykut hızla ceza sahasına girdi ve topu Burak’a aktardı. Ancak Burak’tan önce araya giren savunma topu kornere gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor’un 1 – 0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI:

54. dakikada Batalla’nın indirdiği topu Sestak ceza sahasına giren Ozan’ın önüne bıraktı. Bu futbolcu da boş pozisyonda topu kaleci Tolga’nın üzerinden ağlara gönderdi: 1- 1. 67. dakikada Olcan’ın sağdan kullandığı köşe vuruşuna yine ceza sahası içerisinde Giray yükseldi ve meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 2 – 1.

69. dakikada Serdar’ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu Tolga iki hamlede kontrol etti.

81. dakikada savunmadan atılan uzun topla Henrique, hızla rakip ceza sahasına yöneldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Henrique, topu boş pozisyondaki Burak’a çıkardı. Bu futbolcunun kayarak yaptığı vuruşta top yan direğe çarparak oyun alanını terk etti.

85. dakikada Aykut’un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burak’ın yerden yaptığı şutu Carson, yatarak uzaklaştırdı ve mutlak bir golü engelledi.

90. dakikada yine orta sahada kapılan uzun topla atağa kalkan Trabzonspor’da Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldı ve vuruşunda top yandan auta çıktı.

90 + 1. dakikada Ndiaye’nin ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Tolga son anda direk dibinden çelmeyi başardı.

90 + 2. dakikada ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Turgay topu önünde buldu ve vuruşunu yaptı. Ancak Tolga yatarak mutlak bir golü daha engelledi. Karşılaşma da Trabzonspor’un 2 – 1’lik üstünlüğü ile sona erdi. 



YES(TM/Aİ)