Ömür AVCI/TRABZON, - Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında, “Maçın ambiyansının gergin olması normaldi. Ama saha içinde oyuncular gayet iyi niyetliydi, maç fair - play içinde geçti. Maçın baskı ortamında oynanması ev sahibi olarak bizim aleyhimize oldu. Rakibin atak anlayışını kolaylaştırdı. İlk yarıda hücuma çıkışlarda top kayıpları oldu ve hücumdaki oyuncularımızın hareketli olmaması bizi etkiledi. Rakibin ilk yarıdaki defans anlayışını hücuma yönlendirdi. İlk yarıda coşkumuz yoktu, az pozisyon bulduk” dedi. Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:


“İkinci yarıda oyunun kesilmesi nedeniyle oyun akıcılığını kaybettik. Pas seçimlerimiz ve topu kullanma becerilerimiz Fenerbahçe’den düşük kalınca istediğimiz golleri bulamadık. Maçın hakkı beraberlikti. Kendi sahamızda oynama avantajını kullanamadık. Coşkulu ve tempolu oynayamamak bizim oyun yapımız değildi. Futbol çok kaliteli olmasa da heyecan açısından son dakikada kadar zevkli ve hareketli bir maç oldu. Bizim için de Fenerbahçe için de kaybedilen iki puan var” dedi.


Taraftarların sahaya müdahalesini doğru bulmadığını da ifade eden Güneş, “Bunlar İstanbul’da da Trabzon’da da olmayacak. Bunları hep beraber engelleyeceğiz. İstanbul’da da Tolga’ya atılmıştı. Daha önceden kaynaklanan sebepten dolayı sahaya atlet mendil atılmasını doğru bulmuyorum. Aynı şey İstanbul’da Tolga’ya yapılmıştı. Burada Volkan’a yapıldı. Bunları en aza indirgemeliyiz” diye konuştu.


KOCAMAN: DİRENÇLİ OYUNUMUZ FİNAL SERİSİ İÇİN BANA UMUT VERDİ


Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Trabzon deplasmanı, gelmeden önce buradan alınacak her puanın değerli olarak değerlendirileceği bir deplasman. Oyunun bütününe bakıldığında bu düşüncemizde sapma oldu. Böyle zor bir deplasmanda 10’a yakın pozisyon bulup iki puan bırakarak gitmek bizim için üzüntü verici oldu son haftaya girerken. İlk yarının tamamına yakını düşündüğümüze yakın şekilde seyretti. Rakibimizi iyi kontrol ettik ve sahanın tümünü kullanarak pozisyon bulduk ve öne geçtik. İkinci yarıya zorunlu bir değişiklikle başladım. Attığımız golden sonra anlamadığım şekilde sarı kart gören Caner, daha sonra tribünün de baskısıyla zor bir duruma düştü. Caner’i eksik kalma düşüncesinden dolayı değiştirdim. Attıkları golden sonraki bir süreçte rakibimiz öne de geçebilirdi. İkinci yarının bütününe bakıldığında da farkı artırmak için pozisyonlar da bulduk ancak başaramadık. Bu maçta sergilediğimiz dirençli ve istekli oyun, önümüzdeki hafta son haftasını oynayacağımız ligin son maçı ve gerisinden gelecek final serisi için bana her zamankinden daha fazla umut verdi. Şampiyonluğa gidecek oyunu yakalama adına umutluyum” dedi.


Kocaman, Alex’in sakatlığıyla ilgili olarak ise, “Endişe verici bir durum olmadığı düşünülüyor. Ama yarın daha net bir karar verebiliriz. Henüz erken” ifadesini kullandı.


ALANZİNHO: İKİNCİ YARIDAKİ OYUN ANLAYIŞI BİZİ İLERİYE TAŞIR


Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, “Bu akşam Türkiye liginin en büyük maçlarından birini oynadık. İki farklı devre oynandı. İlk yarıda onlar bizden üstündü ve ciddi sorunlar yaşadık. Ama ikinci yarıda geri dönebilmek için elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk, beraberliği yakaladık. İkinci yarıda gösterdiğimiz oyun anlayışı son maçta ve devamındaki play – off’ta bizi çok ileri noktalara taşıyacaktır” dedi.

Mustafa Yumlu ise, “Kendi sahamızda oynamak bizim için avantajdı ama ilk yarıda iyi oynayamadık. İkinci yarıda baskılı ve rakibi hataya zorlayan bir oyun anlayışını benimsedik ve bunda başarılı olduk. Elimizdeki büyük avantajı sahamızda kaybettik” diye konuştu.


Bu arada bordo –mavili futbolcular üzerinde Kazım Koyuncu’nun fotoğrafı olan tişörtlerle basın toplantısına çıktı. Kazım Koyuncu tişörtlerinin yarın TS Clublarda satışa sunulacağı ve gelirinin de kanser savaş derneğine verileceği kaydedildi.


CRİSTİAN BARONİ: ÜZGÜNÜZ


Fenerbahçeli futbolcu Cristian Baroni, “Her maçın özellikle ligin şu döneminde farklı zorluğu var. Bu maçın da zorlu geçeceğini biliyorduk. Daha fazla topla oynayan taraf bizdik Bir sürü fırsat yakaladık ama sadece birini değerlendirebildik. Üzüntülüyüz. Her ne kadar deplasmanda oynasak da buraya kazanmaya geldik. Kazanamadığımız için üzgünüz. Ama hedefimizde sapma olmadı. Şampiyonluk hedefimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz” dedi.


VOLKAN: SEZONUN EN İYİ MAÇINI OYNADIK


Fenerbahçe kalecisi Volkan ise, “Bence sezonun en iyi maçını oynadık. Trabzonspor karşısında bu kadar pozisyona giriyorsanız ve az pozisyon veriyorsanız buradan galip ayrılmanız gerekirdi. Bugün top istemedi. 3 tane direğe çarpan top var. Futboldan anlayan insanların gördüğü gibi galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Yolumuza devam ediyoruz. Bugünkü oyunu oynarsak şampiyonluğu sonuna kadar kovalarız” dedi. Volkan, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bugün yine üzerimize atılan bir sürü yabancı maddeler var. Daha önce rakı şişesi atılmıştı, bugün çakı ve su şişeleri oldu. Trabzonlular’ın yaptıklarına bir şey söylemek istemiyorum. Ben taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Burada bunlar oldu diye play – off maçlarında Trabzonlular sahamıza gelince taşkınlıklar yapmayalım, sükunetimizi ve adamlığımızı koruyalım. Kritik döneme giriyoruz. Puan kaybından çok seyirci kaybı bizi etkiler. Seyirci kaybını istemiyoruz”.


COLMAN CEZALI


Trabzonspor’un Arjantinli futbolcusu Colman, Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Colman, takımının normal sezonun son haftasında deplasmanda oynanacak Orduspor maçında takımdaki yerini alamayacak.


SOYUNMA ODASINDA KÖFTE ZİYAFETİ


Fenerbahçeli futbolcular karşılaşmanın ardından soyunma odasına getirilen Akçaabat köftesi ve piyazdan oluşan yemeği yedikten sonra havalimanına doğru yola çıktı..


ÖA (TM)