Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında ve ligde ilk yarının son maçında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldiler.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan mücadelede gol sesi çıkmadı ve maç 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor ligdeki puanını 24'e, Galatasaray ise 33'e yükseltti.

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI

Zorlu maç tempolu şekilde başladı ve ilk dakikadan itibaren iki takım da hareketli bir oyunu tercih ettiler. İlk dakikalarda önce Trabzonspor biraz daha etkindi fakat kısa sürede Galatasaray da etkinliğini artırdı ve etkili hücumlar yaratmaya başladı. Mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümde iki takım da zaman zaman tehlikeli ataklar geliştirse de gol sesi çıkmadı.

POZİYOSYONLAR AZALDI, TEMPO DÜŞTÜ

İlk bölümün geride kalmasının ardından oyundaki tempo biraz düşmeye başladı. Topa daha çok Galatasaray sahip olurken, Trabzonspor ise kontra atağa dayalı bir oyun ortaya koydu. Galatasaray topa daha çok sahip olmasına rağmen, Trabzonspor kalesinde çok fazla etkili olamadı. Trabzonspor ise kimi zaman uzaktan şutlarla tehlikeler yarattı fakat golü bulmayı başaramadı. Maçta 30. dakika geride kalırken henüz gol sesi çıkmamıştı.



İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI



Maçta dakikalar ilerledikçe mücadele gücü daha çok arttı ve pozisyon sayısında da azalma oldu. İki takım da gol bulmak için çabalasa da önemli pozisyonlara giremediler. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçmeye başlayan mücadelede Trabzonspor ara ara uzaktan şutlarla şansını denedi fakat golü bulamadı. İlk yarının sonuna gelindiğinde iki takım da gol atamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle döndüler.



ÇABALAR SONUÇ VERMİYOR



İkinci yarıda tempo yine o kadar yüksek değildi. İlk dakikalarda bir iştah olsa da dakikalar geçtikçe oyun yine temposu düşük bir hale geldi. İki takım da kontrollü bir oyunu ortaya koydular ve taraflar net pozisyonlar yakalayamadılar. Topun hakimiti de bir takıma bağlı kalmadı ve oyun ortada bir halde devam etti. İkinci yarının ilkbölümü geride kalırken, durum 0-0 devam ediyordu.



TERİM VE GÜNEŞ'TEN HAMLELER



Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, takımına hareket getirmek amacıyla oyuncu değişikliğine gitti ve 61. dakikada Umut ile Amrabat'ı oyundan alarak, Yekta ile Aydın'ı oyuna sürdü. Bu değişikliklerin ardından ise sarı-kırmızılılarda çok fazla bir değişiklik olmadı. Oyundaki tempo yine düşüktü. Maçın 73. dakikasına gelindiğinde ise Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş oyuna müdahale etti ve Sapara'yı oyundan alıp Alanzinho'yu oyuna dahil etti. Bu değişiklik de oyuna hareket katma açısından pek etki etmedi.



ADRIAN FIRSATI TEPTİ



Maçta son bölümlere gelirken, oyun biraz hareketlendi ve iki takım da gol bulmak için çabalarını artırmaya başladı. İki takımın da orta sahası biraz yorulmaya başladı ve orta sahalar çabuk geçilmeye başlandı. Bu bölümde Trabzonspor'dan Adrian 82. dakikada Muslera ile karşı karşıya kaldı fakat topu dışarıya gönderdi ve takımını mutlak bir golden mahrum etmiş oldu. Kalan dakikalarda da gol olmadı ve maç 0-0 sona erdi.



STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Cem Satman xx
TRABZONSPOR: Onur xx, Serkan xx, Giray xx, Celutska xx, Emerson xx, Zokora xx, Sapara x (Alanzinho dk.73 xx), Adrian xx, Olcan xx, Halil Altıntop xx (Emre Güral dk. 90 ?), Henrique xx (Aykut dk. 46 x)
GALATASARAY: Muslera xxx, Eboue xx, Semih xx, Dany xx, Riera x, Hamit Altıntop x (Elmander dk. 76 x), Felipe Melo x, Selçuk İnan xx, Amrabat x (Yekta dk. 61 x), Burak Yılmaz x, Umut Bulut x (Aydın dk. 61 x)
SARI KARTLAR: Adrian (Trabzonspor), Felipe Melo (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR



13. dakikada Umut'un hatalı geri pasında kalesini terk eden Muslera ceza yayı üzerinde Olcan'dan önce davranarak tehlikeyi önledi.
15. dakikada sağdan ceza alanına giren Hamit'in geriye doğru çıkardığı pasta topla buluşan Riera'nın ceza alanı hemen dışından yerden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
18. dakikada Henrique'nin pasında, ceza yayının hemen gerisindeki Olcan'ın sert şutunda, kaleci Muslera sol köşesine doğru gelen topu kornere çelmeyi başardı.
25. dakikada Amrabat'ın ara pasında, ceza alanı sağ çaprazında kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Burak'ın şutunda, top yandan auta gitti.
27. dakikada Adrian'ın şutunda yerden sekerek sert gelen topu kaleci Muslera önledi.
38. dakikada Mello'nun uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Riera'nın gelişine şutunda meşin yuvarlak üsten auta giti.
44. dakikada Zokora'nın uzak mesafeden şutunda kaleci Muslera'nın müdahale edemediği top az farkla auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

51. dakikada Amrabat’ın derinlemesine pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz’ın pas-şut karışımı vuruşu kaleci Onur’da kaldı.
56. dakikada Serkan Balcı’ın sağ taraftan yaptığı ortaya ceza sahası içindeki Adrian’ın kafa vuruşu yandan auta çıktı.
81. dakikada Olcan’ın soldan getirdiği topta Adrian ilk pozisyonda topa vuramadı. İkinci pozisyonda ise kale sahası içindeki aşırtma vuruşu üstten auta çıktı.
90. dakikada Alanzinho ceza sahası dışında sert şutu kaleci Muslera iki hamlede kontrol etti.

FOTOSPOR