Yaşadığı maddi sorunlar, hacizler, sık sık değişen yönetimler ve sözleşmesini tek taraflı federasyon kanalıyla fesheden futbolcuların ayrılışı ile küme düşmeyi haftalar önce garantileyen Ankaragücü yoluna uzun süredir genç futbolcularla devam ediyor...

Para kaynağı bulamayan Ankaragücü bugün hesabında hiç beklenmeyen bir para görünce çok şaşırdı. Paranın kaynağı öğrenilince daha da büyük bir şaşkınlık yaşandı.

Ödemelerde zorluk çeken Başkent ekibi hesabına gelmiş 802 bin euro paranın gerçek sahibi olmayı elbette tercih ederdi ancak gönderen Fransa'nın Toulouse ekibiydi. Umut Bulut'un transferi karşılığında taksitlerden birini ödeyen Toulouse parayı Trabzonspor yerine Ankaragücü'ne gönderdi. Uzun zamandır paraya hasret kalan Başkent ekibinin kasası bir anda doluverdi. Umut'u Trabzonspor'dan alan Toulouse nasıl olduysa parayı golcü oyuncunun eski takımı Ankaragücü'ne havale etmişti. Oysa yaklaşık 2 milyon TL olan bu paradan sadece 32 bin eurosu Ankaragücü'nün hakkıydı. Olay Trabzonspor'a haber verildi. Umut'un Trabzonspor'dan bir önceki kulübü olan Ankaragücü yetiştiricilik payını alarak 770 bin euroyu bordo-mavili kulübe iade etti.

Ankaragücü hiç beklemediği bir anda 32 bin euro'nun, yaklaşık 70 bin TL'nin sahibi olunca bile rahat bir nefes aldı. Genç futbolcular ve personele bu ayki alacaklarının ödenmesi bekleniyor.


EA(UD/FG)