Takım kaptanı Can Altıntığ, TOFAŞ’ın bu sezon yeni bir yapılanmaya gittiğini ve teknik kadroda değişikliğin olduğunu belirtti. Takıma 2 oyuncunun takviye edildiğini ve kırmızı beyazlılardan çok fazla oyuncunun ayrılmadığını belirten Can, ''Türkiye Kupası’nda ve Beko Basketbol Ligi’nde başarılı olmak için sezon öncesi kampında iyi çalışıyoruz. Çünkü yeni sezona hafta içi maçları da eklendi. Başarılı olabilmek için kondisyonumuzun ve fizik durumumuzun iyi olması gerekiyor. Kadroda çok büyük bir değişiklik olmadı. 2 yabancı oyuncu takviye edildi. Çok fazla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bursa seyircisinin de bu yıl Avrupa kupasında oynayacak olmamızdan dolayı bir heyecan olduğunu duyuyoruz, onları da yanımızda görmek istiyoruz’’ dedi.

12 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında oynayacak olmalarının kendilerini heyecanlandırdığını belirten Can Altıntığ, ’’Bu yıl uzun bir aradan sonra Avrupa kupası oynayacağız. Bu büyük bir heyecan yaratıyor bizde. Avrupa’da kısa vadeli hedefimiz ön elemeyi geçmek. Ardından gruplarda elimizden geleni yapıp gidebileceğimiz en iyi yere kadar gitmek istiyoruz’’ diye konuştu.

İNANÇ KOÇ: GRUPLARA KALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Takımın tecrübeli oyuncularında İnanç Koç, takımda çok fazla oyuncu değişikliğinin olmadığına değinirken, ‘’Takıma 2 tane yeni takviye var. Alttan gelen genç oyuncularla birlikte bizim için değişik bir sezonun olacağını düşünüyorum. Tecrübelilerle iyi bir alt yapıya sahip olan TOFAŞ’ın alttan gelen gençlerinin karması olacak diye düşünüyorum. O yüzden bu sene bizim için faklı olacak diye düşünüyorum’’ dedi.

Sezonu diğer takımlara göre erken açtıklarını belirten İnanç, ‘’Avrupa kupası ön elemesi oynayacağız. Bu yüzden bizim için farklı bir sezon başlangıcı oldu. Tabii yeni bir sistem. Adapte olmaya çalışıyoruz. İlk bir hafta adaptasyonla geçti. Hem gençlerin A takıma adaptasyonu hem de antrenörümüzün takıma adaptasyonu. Çalışmalarımız çok tempolu ve yoğun bir şekilde geçiyor. Umarım bizim için sakatlıksız, iyi bir sezon olur. Geçen sezonun üzerine koyup devam etmek bizim en büyük hedefimiz.

EuroCahallege’de ilk hedeflerinin ön elemeyi geçmek olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, ‘’Çok büyük bir sürpriz olmazsa ön elemeye geçip gruplara kalacağımızı düşünüyorum. Gruplara kaldıktan sonra içeride maç kaybetmezsek gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Çünkü Avrupa’da deplasmanda maç kazanmak çok zor. İlk etapta hedefimiz gruptan çıkmak ’’ şeklinde konuştu.

NICHOLS: BU TARİHİN BİR PARÇASI OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

TOFAŞ’ta 3’üncü yılını geçiren Austin Nichols, bu sezonun kendileri için güzel bir sezon olacağını düşündüğünü belirtirken, Avrupa kupasında oynamalarının kendileri için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. 12 yıl aradan sonra yeniden TOFAŞ’ın Avrupa sahnesinde boy gösterecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Amerikalı oyuncu, "Bu tarihin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Biz bunu daha kalıcı hale getirmeliyiz’’ diye konuştu. Bursa’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Nichols, Bursa’ya aşık olduğunu da belirtti.

HEYTVELT: BURSA’YA TEKRAR GELMEKTEN DOLAYI MUTLUYUM

TOFAŞ’ın yeni transferlerinden Joshua Heytvelt, Bursa’ya yeniden gelmekten dolayı mutlu olduğunu ve Bursa’yı sevdiğini belirtti. Heytvelt, ‘’Arkadaşlarımla beraber çok iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum. TOFAŞ ile başarılı olabileceğimizi düşünüyorum’’ diye konuştu.

SAMET GEYİK: KENDİMİ GÖSTERME İMKANIM OLACAK

Kırmızı beyazlıların genç oyuncusu Samet Erdi Geyik ise, bu yıl hedeflerin hem kendisi adına hem de TOFAŞ adına daha da büyüdüğünü belirtti. 3 kulvarda yarışacaklarını ve takımın kalitesinin geçen seneye göre daha iyi olduğunu dile getiren genç oyuncu, ‘’Benim gelişimim açısında daha fazla sorumluluk alacağımı, daha fazla forma şansı bulacağıma inanıyorum. Avrupa’da kendimi gösterip, o piyasada kendi kanıtlamak istiyorum’’ dedi.

Bu yıl TOFAŞ’ın 12 yıl aradan sonra yeniden Avrupa arenasında boy göstereceğine değinen Samet, ‘’Euro Challenge’da elimizden geleni yapmak istiyoruz. Gruplara kalacağımızı ve burada göstereceğimiz performansla gruplardan çıkacağımıza inanıyorum. Euro Challenge, süre alabilen genç bir oyuncu için çok faydalı olacaktır. Beşiktaş orada şampiyon oldu. Kendimi gösterme imkanım olacak. Orada benim gibi genç oyuncular var. Kendimi onlarla bir kez daha kıyaslayacağım. Kendimi geliştirmem açısından da çok önemli’’ diye konuştu.

TOFAŞ’ta çok güzel bir ivme yakaladığını belirten Samet, ‘’Süre alıyorum. Kendimi göstermek imkanı buluyorum. TOFAŞ’ta 1-2 yıl daha kalarak kendimi geliştirerek Euroleague’de mücadele eden bir takıma gitmek istiyorum. Oraya gittiğimde kenarda oturan değil oynayan bir oyuncu olmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.

GENÇLER GURURLU

Yıldız Erkek Basketbol Milli takımıyla Avrupa Şampiyonu olan TOFAŞ’ın genç oyuncuları mutluluklarını dile getirdi. Şampiyonlukla ilgili konuşan Mert Çevik, ‘’Avrupa Şampiyonluğu çok farklı bir duygu. Yaklaşık 2 aylık uzun bir kamp dönemi geçirdik. Çok çalıştık. Teknik heyet ve oyuncular olarak şampiyonluğu çok istiyorduk. Şampiyona bittiğinde en iyi takımın biz olduğu biliyorduk. Sadece istememiz yeteceğini biliyorduk’’ diye konuştu. 

Şampiyon olan Yıldız Milli takımının bir diğer TOFAŞ’lı oyuncusu Kadir Bayram, ‘’Avrupa Şampiyonluğu herkesin yaşanması gereken bir duygu. Hocalarımıza ve bize destek olan herkes çok teşekkür ediyorum’’ dedi.