Alman medyası Skibbe'nin korkak futbol oynattığını öne çıkarıp "Menajer Michael Preetz'in Skibbe ile oynadığı kumar tutmadı. Üç maçtan da eli boş çıkıldı" diyerek Skibbe'nin sonunu yaklaştığını haberlerine taşımaya başladı. 2-1 yenildikleri Hamburg maçından sonra soyunma odasında önce Christian Lell sonra ise yine aynı maçta ikinci yarı başında çıkardığı Tunay Torun'la "Bütün gücünü verip yüreğinle oynamıyorsun" diyerek tartışmaya giren Michael Skibbe'nin düşme hattında ise tecrübesi olmadığı yorumlarını beraberinde getirdi.

ÜÇ ANTRENÖR GÖNDERDİ

Michael Skibbe Eskişehirspor'la Türkiye Süper Ligi'inde iyi bir yerde olmasına rağmen Bundesliga'ya dokuz buçuk ay sonra dönüş yapan ve "Güçlü bir Hertha yaratacağız" sözü vererek göreve başlayan Skibbe'nin takımın başında çıktığı üç maçtan da puansız ayrılması teknik adam tartışmalarına yol açtı. Hertha Menajeri Preetz'in kendisini kurtarmak için Skibbe'ye yol vereceğide kulislerde konuşulmaya başlandı. Michael Preetz'in Hertha'daki iki buçuk yıllık menajerlik döneminde Lucien Favre (2009 Eylül), Friedhelm Funkel(2010 Mayıs) ve Aralık 2011'de de Markus Babbel'in işine son vermesi, "Sıra şimdi Michael Skibbe'de" yorumunun yapılmasına yol açtı. Michael Preetz "İkinci kez 2. lige düşmeye hiç niyetim yok. Ligde kalmayı hep birlikte başaracağız" açıklamasını yapmasıda dikkat çekti.

SKİBBE:"KORKUYA GEREK YOK"

Michael Skibbe ise Hertha taraftarlarının korkmamasını vurgulayıp sözlerini şöyle sürdürdü: "Mesleğimdeki görevlerimi çok iyi biliyorum. Hertha ligde kalacaktır zira Stuttgart maçıyla çıkışa geçeceğiz. Çok yetenekli futbolcuları kadrosunda barındırıyor. Gelecekte Hertha Berlin Bundesliga'da ön sıralarda yer alacak bir takım olacaktır. Her maçta en az 50 bin Hertha'nın taraftarlarının heyecan ve takımlarını destekleme duyguları bize güç verecektir".


İD(UD/FG)