MORAL KAZANDI

Deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Sivasspor, maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Türkiye Kupası 2'inci tur mücadelesinde perşembe günü deplasmanda Trabzon Kanuni Futbol Kulübü'nü 3-0 mağlup ederek bir süt tura yükselen Sivasspor, moralli biçimde bütün dikkatini Beşiktaş maçına çevirdi.

Pazartesi akşamı oynanacak maç için Rıza Çalımbay gözetiminde çalışan kırmızı beyazlı takımda Trabzon Kanunu Futbol Kulübü maçında onbirde görev yapan futbolcularla, oynamayan oyuncular 2 ayrı grup halinde çalıştı. Futbolcuların moralli ve istekli oldukları görüldü. Sakatlığı bulunan Doğa Kaya ise antrenmana katılmadı.

Antrenmanın bitiminde Türkiye Kupası maçlarında hiç bir rakibin küçümsenmemesi gerektiğini belirten Rıza Çalımbay, maçın ilk yarısında konsantre problemi ve saha faktörünün de etkisiyle zorlandıklarını, ancak ikinci devrede istedikleri sonucu alarak kente döndüklerini belirtti. Kupada ilerleyebildikleri yere kadar gitmek istediklerini belirten Çalımbay, Beşiktaş maçının da zor geçeceğini anlatırken şöyle konuştu:

"Beşiktaş, iyi bir takım, iyi oyuncuları var ve lige de iyi başladılar. Geçen hafta aldıkları mağlubiyetten dolayı bizim maçın önemi, rakibimiz için bir kat daha arttı. Biz de oradan puan ve puanlar almak istiyoruz. Beşiktaş'ın dikkat etmemiz gereken yönleri var. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadan iyi mücadele etmemiz gerekiyor."

Beşiktaş'ın cezası nedeni ile maçı sadece kadın ve çocukların izleyecek olmasına da değinen Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Beşiktaş'ın takımıyla bütünleşen çok iyi bir taraftarı var. Maçta Beşiktaş'ın taraftarıyla bütünleşmemesi bizim için büyük bir avantaj. Ancak kadın taraftarlar olacak ve onlar da iyi tezahürat yapıyorlar ve takımlarını destekleyecek. Yıllarca mücadele ettiğim için orada nasıl bir atmosfer olacağını biliyorum. Maç seyircisiz de olsa biçim için avantaj olabilmesi için iyi oynamamız gerekiyor."

FUTBOLCULAR DA İDDİALI

Sivassporlu Uğur Kavuk, kupada oynadıkları maçtaki futbollarının üzerine çıkmaları halinde İstanbul'dan istedikleri sonuçla dönebileceklerini kaydetti. Erman Kılıç ise, "İyi hazırlanıp isediğimiz sonucu almak istiyornuz. Oradan alacağımız bir galibiyet bizi yukarılarda tutacak. İnşallah 3 puan ile döndüğümüz takdirde Sivasspor eski şaaşalı günlerine dönecek" dedi.

Adem Koçak, Beşiktaş maçının önemli olduğunu belirtti, "Zor bir maç olacak. İnşallah iyi bir şekilde hazırlanıp, mutlu bir şekilde Sivas'a dönmek istiyoruz. Alacağımız galibiyetle üst sıralara çıkacağız" diye konuştu. Faslı Aatif'de, "Büyük bir takıma karşı, zor bir maç olacak. Biz moralli gideceğiz. İnşallah öncelikle puan almak ve başarabilirsek de 3 puan almak istiyoruz" dedi.

BEDNAR SİVAS'I TERKETTİ

Öte yandan transfer sezonun son günlerinde kadroya dahil edilen Çek futbolcu Roman Bednar'ın izinsiz olarak kenti terk ettiği ve kendisinden haber alınamadığı bildirildi. Dönmeyeceği öne sürülen Bednar için noter tespiti yaptırıldı. Sivasspor'da sakatlığı yüzünden hiç bir maçta görev almayan Çek futbolcunun ülkesine gittiği öğrenildi.


EA(EA/AÖ) FOTOĞRAF