"YOLUMUZU BELİRLEYECEK"

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, Kayserispor maçında çok iyi futbol oynadıklarını ve iyi bir galibiyet aldıklarını vurgularken şöyle dedi:

"Önümüzde 4 tane kritik maç var. Bu 4 maç, bizim ikinci yarıdaki yolumuzu belirleyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray, Karabükspor ve Elazığspor maçlarını iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Tabii ki zor, kolay maç yok. Ligde herkes birbirini yenebiliyor. Hem aşağıda, hem yukarıda herkesin puanları birbirine çok yakın. Yani şu an herkes ligi çok iyi yerde bitirebilir. Onun için de Sivasspor olarak her maça mükemmel şekilde konsantre olmamız gerekiyor. Bununda farkındayız. Kalan 4 tane maçımız ve kupa maçlarını da iyi bir şekilde bitirirsek devre arasını iyi değerlendirip bambaşka bir şekilde ikinci yarıya başlamamız gerekecek. Çünkü ikinci yarı ilk yarıdan daha zor olacak. Telafisi olmayan maçlar oynanacak."

"KUPA MAÇI ÖNEMLİ"

Manisaspor'la yarın oynayacakları Türkiye Kupası maçının Sivasspor için çok önemli olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Biz kupada da ilerlemek istiyoruz. Yarınki engeli mutlaka aşmamız gerekiyor. Ama Manisaspor'da iyi bir takım. İki maçını seyrettik ve ikisinde de çok çok iyi oynadılar. Süper Lig'den kalan oyuncuları var Süper Lig tecrübeleri var. Yarınki maçımız gerçekten çok zor olacak. Bu maça çıkarken mutlaka kadromuzda bazı değişiklikler yapacağız. Çünkü perşembe akşamı maç oynuyoruz, aradan 2 gün geçiyor deplasmanda Büyükşehir Belediye ile oynuyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir dezavantaj. Süre çok az, inşallah maçta sakatlık olmaz."

"GİDECEK FUTBOLCU YOK"

Devre arasında takımdan kimseyi göndermeyeceklerini açıklayan Rıza Çalımbay, "Bizde gidecek futbolcu yok. Bednar ve Doğa bizimle ilişiğini kestiği için onların yerine takviye yapmamız gerekiyor. Biz oyuncularımız gönderme taraftarı değiliz ama hem kulübün hem arkadaşların menfaatine bir şey olursa da oturur konuşuruz" diye konuştu.

Rıza Çalımbay, Sivasspor'un son 4 maçta kaç puan almayı hedeflediğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bizim tek hedefimiz bu 4 maçı iyi şekilde bitirmek. Mutlaka hedef var ama hedef koyduğumuz zaman bunun tersi de olabiliyor. Veya beklemediğin maçı puanla kapatabiliyorsun. 4 tane önemli ve zor maç oynayacağız. Bizim için hepsi bir bu maçların. Amacımız, çıkarabildiğimiz en yüksek puanları çıkarmak. İkinci yarıya iyi girmemiz için bunu başarmamız gerekiyor. 4 maçımıza da final niteliğinde bakıyoruz. İyi bir hedefe bakıyorsak 4 maçtan iyi bir şekilde çıkmamız gerekiyor. Bizim tek sıkıntımız kadro darlığı. Sakatlık olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz."

KUPA İÇİN ANTRENMAN

Bu arada kırmızı-beyazlı futbolcular, Ziraat Türkiye Kupası'nın 4'üncü turunda karşılaşacakları Manisaspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla tamamladı.



GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF