Şenol Güneş: Bazıları bu şehri kandırıyor

Trabzonspor’dan ayrılan Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısıyla Bordo-Mavili camiaya önemli mesajlar verdi. Bazı kişilerin Trabzon şehrini kandırdığını savunan tecrübeli çalıştırıcı, özellikle Başkan Sadri Şener’e seslenerek, “Her zaman doğruları söyle. Günlük tavizlerle geleceği karanlığa atma.” dedi.

Trabzonspor’daki görevinden geçtiğimiz hafta istifa eden Teknik Direktör Şenol Güneş, dün düzenlediği basın toplantısında Bordo-Mavili camiaya önemli mesajlar gönderdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaklaşık 40 kişilik basın grubunun önüne çıkan tecrübeli hoca, “Keyfim kaçtığı doğrudur. 1-1,5 yıldır keyifsizliğimi ben hissediyorum. Takım olarak kazandık, tek başıma kaybettim. Daha iyi başarılar için böyle bir adım atılmasına inandığım için bu kararımı içim acısa bile uygulamaya koydum.” diye konuştu.

Birçok sorunun kendisinden kaynaklanmadığını ancak o sorunları çözmede başarılı olamadığını da vurgulayan Güneş, “Transferlere bağlı sıkıntılar çok büyük oldu. Kadro şişkinliği, aynı mevkide birikimler, yabancı oyuncu fazlalığı bizi olumsuz etkiledi. Aldığımız her pahalı oyuncu bizde kaldı ve ekonomik olarak büyük külfet getirdi. Trabzonspor tarihinde büyük paralarla aldığı hiçbir oyuncudan faydalanamadı.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir yerli oyuncunun gitmesini istemediğini ve bu konuda da kendisine haksızlık yapıldığını belirten deneyimli teknik adam sözlerine şöyle devam etti: “Umut’un sözleşmesi olmasına rağmen onu tutamadık. Beni ‘direnmemekle’ suçladılar. Bu noktada Burak’a emekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Ona da haksızlık yapıldığını bir kez daha söyleyeyim. O kadar katkısına, hizmetine ve arkasında para bırakmasına rağmen biz bunları ‘hain’ olarak gösterdik. Çok para verdiklerimizi ise bağrımıza bastık.”

Başkan Sadri Şener’e birkaç başlıkla seslenmek istediğini vurgulayan Güneş, şunları söyledi: “Zor günlerde başkanlık yapıyorsun ve emeklerine teşekkür ediyorum. Trabzonspor’u terk etmeni ve gitmeni değil, değişmeni ve Trabzonspor’u borca sokmadan başarı getirmeni arzu ediyoruz. Yanlış transfer politikalarını değiştirebilirsen çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ben bunu başaramadım. Her zaman doğruları söyle, kimseyi de kırma. Günlük tavizlerle geleceği karanlığa atma. İlkeli ve prensipli olmak size yakışır. Trabzonspor’un hedefi de vizyonu da taraftarla birlikte sizsiniz.” Son olarak taraftara da seslenen deneyimli çalıştırıcı, “Takımı desteklesinler, sessiz ve duyarsız kalmasınlar. Ben ise bir dönem çalışmayı düşünmüyorum, yoruldum ve güven kaybım oldu. Çok zarar gördüm. Bu şehri bazıları kandırıyor. Şehri benden soğutmak için haberler yaptırdılar. Beni paragöz birisi gibi tanıttılar. Bazı yöneticiler bunu yaptı basın da buna ortak oldu.” açıklamasını yaptı.