İsim değişikliği için Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan olağanüstü genel kurula, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığspor eski başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda taraftar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Sanica Boru Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Sanica Boru ile önemli bir anlaşma imzaladıklarını, bunun karşılığında ise Elazığspor tarihinin en yüksek reklam bedellerini aldıklarını söyledi. Reklam bedelini de en geç Ocak ayına kadar kulüp kasalarında olacağını ifade eden Öztürk, "O şahısların Elazığ’da kurduğu fabrikanın ismi Sanica Boru diye geçiyor. Adam diyor ki, 'Benim fabrikamın ismi bu.' Ben konuştum, ‘Sanica Elazığspor’ yapalım diye ama adam diyor ki, 'Benim kurduğum fabrikanın adı bu ve bölgeye satacağım ürün bu isim altında. Ben ismimi koymadıktan sonra bana reklamın ne faydası var.' Yani biz onu aşalım, adamlar haklı. Şimdi yatırım yaptığı yer, Sanica Boru ise ben o boru lafından çekinecek halim yok. Yendiğimiz zaman bir şey söylerler, yenildiğimiz zaman farklı bir şey söylerler artık, o olacak. Ama bizim derdimiz ilk etapta Fenerbahçe’yi yenmek. Yenersek yazarlar, yenilirsek Fenerbahçe büyüktür derler fazla yazmazlar" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sanica Boru Elazığspor adı, oylamaya sunuldu. Toplam 262 delegesi bulunan Elazığspor kongresine 95 delege katıldı. Kongreye katılan 88 delege kabul oyu kullanırken, 7 delege ise çekimser oy verdi. 
 
GY(GG/AAA) (FOTOĞRAF)