"ERCİYES UĞURLU GELİYOR"

Hem antrenörü, hem de eşi olan İhsan Alptekin'le nezaretinde sabah aksam günde 5 saat antrenman yapan Aslı Çakır, "Erciyes dağı bana uğurlu geliyor. İnanıyorum ki olimpiyatlarda da inşallah aynısı olacak'' dedi.

2011 Yaz Üniversite Oyunlarında 1500 metrede altın madalya, 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede bronz madalya kazanan Aslı Çakır, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Metin Sözen'in daveti üzerine Tekir Yaylası'ne geldiklerini söyledi. Aslı Çakır, sabah 07.00'den 09.30'a kadar, daha sonra da kent merkezindeki tartan pistte saat 16.00-18.30 arasında çift antrenman yaparak form tuttuğunu belirtti. Günlük antrenmanlarını hiç aksatmayan Aslı Çakır, şöyle konuştu:

"OLİMPİYAT MADALYASI İSTİYORUM"

"Türk atletizmi son yıllarda önemli bir çizgi yakaladı. Avrupa Şampiyonası ve Üniversitelerarası şampiyonada elde ettiğim başarıları ve kazandığım madalyaları, olimpiyat madalyası ile birlikte süslemek istiyorum. Erciyes Dağı bana çok uğurlu geldi. O nedenle yüksek irtifa çalışmalarımı Orta Anadolu'nun en yüksek zirvesinde gerçekleştiriyorum."

"SIKI ÇALIŞMA DÖNEMİNE GİRDİK"

Mlli takım antrenörü İhsan Alptekin ise olimpiyatlar için sıkı bir çalışma dönemine girdiklerini vurgularken şunları söyledi:

"Yüksek İrfita çalışmalarımızı Kayseri'nin bize gösterdiği ev sahipliği nedeniyle 27 Haziran'da kadar burada sürdürüp, daha sonra Kütahya'ya geçeceğiz. Oradan da milli takıma katılacağız. Aslı'dan madalya bekliyorum. Olimpiyatlarda Türk atletizmi olarak 5-6 madalya kazanacağımızı umuyorum. Hava şartları iyi olmadığı için geçtiğimiz yıl yüksek irtifa çalışmasını Kenya'da yapmıştık. Olimpiyatlar öncesi Erciyes'in uğuruna da inarak, buraya geldik.''


OE-DÖ(OE/AÖ) (FOTOĞRAF)