Londra'daki Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, ilk hakkında 100, ikinci hakkında 104 kilo kaldıran milli halterci, 3'üncü hakkında 106 kilo kaldırarak paralimpik rekoru kırdı. Altın madalya kazanan sporculara verilen dünya rekoru kırma hakkını kullanan ve bir kez daha salonu dolduran seyircilerin yoğun tezahüratları arasında podyuma çıkan Nazmiye Muslu, 4'üncü hakkında 109 kiloyu kaldırarak dünya rekorunu kırdı.

KARŞILAMA TÖRENİ

Olimpiyatların tamamlanmasının ardından Türkiye'ye dönen Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu, Olimpiyat 4'üncüsü olan Yasemin Ceylan ve Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile hem bayanlar kategorisinde hem de takım halinde Türkiye Şampiyonu olan Meram Belediyesporlu tekvandocular için karşılama töreni düzenlendi. Törene sporcuların aileleri ve belediye çalışanları katıldı.

YENİ REKOR SÖZÜ

Siyah bir minibüsün içerisinde Meram Belediye binası önüne gelen Nazmiye Muslu, babasının kucağında araçtan indirilerek tekerlekli sandalyeye oturtuldu. Çiçekler ve alkışlarla karşılanan Nazmiye Muslu, yeniden rekor kırma sözü vererek, şunları söyledi:

"O anı yaşamak benim için çok güzeldi. Hala inanamıyorum ve elimde madalyam ile uyuyorum. Hem 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı hem de rekor kırdığım gün iki bayramı birarada yaşamam çok güzeldi. Gerçekten Allah herkese en kötü 3'üncülük madalyasını bile nasip etsin. Madalya almadan hiç bir sporcunun dönmesini istemiyorum. Tabii İstiklal Marşı'nı orada okutmak çok  başka bir şey. Meram Belediyesi ve Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yarışmada rekorla döneceğinin sözünü de veriyorum."

GURURUMUZ OLDULAR

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise başarı elde eden sporculara ve sporcuların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, ''Biz Dubai'deki müsabakalar sonrası havaalanında Nazmiye Muslu ile karşılaştığımızda, olimpiyatlara 6-7 ay gibi bir süre vardı. Olimpiyatlarda hem rekor kıracağını, hem de altın madalyayı Türkiye'ye getireceğini söyledi. O azmiyle gitti ve önce verdiği sözü tuttu. Şimdi de basın mensuplarının ve bu kadar şahidin içerisinde bundan sonraki müsabakalarda da inşallah dereceleri egale edeceğinin sözünü veriyor. Bizde inşallah diyerek başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu.

Kalaycı, olimpiyatlarda Yasemin Ceylan'ın da 16 gramlık bir fark ile üçüncülüğü kaçırarak dördüncü olduğunu söyledi.

MKY-ÖÇ(İA/SSA) (FOTOĞARAFLI)