Orman: "Transfer yapmayabiliriz"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transferde kadrodaki dengeleri bozmak istemediklerini dile getirdi.

Orman:

Cüneyt Şen'in sunduğu Sporx.com Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum, duayen gazeteci Spor Yazarı Kemal Belgin ve ünlü spor spikeri ve Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ümit Aktan'ın katıldığı, TGRT Haber'deki Futbol Gecesi programına konuşan Fikret Orman, "Beşiktaş'ın hedefi her zaman lider olmaktır. Normal bir ilk yarı geçirdik; hedeflediğimiz yerde değiliz" diyerek sıralamadaki durumdan memnun olmadığını açıkladı.

'Benden habersiz Beşiktaş'ta hiçbir şey olmaz' diyen başkan Orman, teknik direktör Samet Aybaba'nın 'Gizli bir hedefimiz var' sözünü düzelterek, "Mali sıkıntılarımız ve yeniden yapılanmamızdan dolayı kimse bizimle ilgili, 'şampiyonlukta iddialı' beklentisi taşımıyordu. Aslında gizli değil; apaçık ve tek bir hedefimiz var, şampiyon olmak" şeklinde konuştu.

Nene'yle ilgili pazarlıklar konusunda da açıklama yapan Orman, "Bütçemiz doğrultusunda transfer arıyoruz. Kadrodaki dengeyi bozmamaya çalışıyoruz. Nene gibi düşünülen 3 futbolcu daha var. Maddiyat dışında, teknik ölçülere de dikkat ediyoruz. Karakter yapısı da bize uymak zorunda… Beşiktaş'a bakışı ve maliyeti de önemli… Ayrıca transfer yapmayabiliriz de…" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin tartışılan futbolcusu Raul Meireles'in cezasının indirilmesine yapılan tepkileri de değerlendiren Orman, "Bu tür kavgaların, demeç yarışlarının, hiçbir faydası olmadığını, sadece camiaları karşı karşıya getirdiğini düşünüyorum. Beşiktaş olarak herkese saygılıyız ve mesafeliyiz. Bizim hesabımız sahada ve bunun hesabını da sporun içinde görmeye çalışıyoruz. Süleyman Seba'dan böyle öğrendik" dedi.

'Transferi düşünülen futbolcu, teknik kapasitesi 10 numara, adamlık olarak 6,5 ise galiba almayacaksınız. Alacağınız futbolcu; adamlıkta 10, futbolcu olarak da 7 ise ne yapacaksınız?' şeklindeki soruyu ise Orman, "Çok basit… Bu bir takım oyunu ve insan odaklı bir yarış… Yani teknik kapasitesi eksik, ama takıma uyumu, insanlığı büyük isimleri alabiliriz" şeklinde konuştu.