Dünyanın en büyük spor organizasyonu, yarın muhteşem bir açılış töreniyle start alacak. Olimpiyatlar boyunca oyunların yapıldığı merkezler ve giriş kapılarında 12 bin 500 polis, 13 bin 500 askeri personel, 13 bin özel güvenlik görevlisi güvenliği sağlayacak. Olimpiyat Köyü, medya merkezleri, ana giriş çıkışlar ve antremanların yapıldığı birçok merkezde yüzlerce Türk vatandaşı görev yapıyor.

TÜRK SPORCULARIN GÜVENLİĞİNİ TÜRK GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SAĞLIYOR

Güvenlik şirketi G4S tarafından, 2012 Londra Olimpiyatları'nda güvenliği sağlamak için seçilen tecrübeli görevliler içinde Türk vatandaşları büyük çoğunlukta. Özellikle Türk sporcuların karşılaşmalarının yapılacağı yerlere yerleştirilen tecrübeli Türk güvenlik görevlileri, sporcuların alanlara güvenli giriş çıkışlarından sorumlu. Ayrıca medya mensuplarının bulunduğu merkezlerin giriş kontrollerinde de görev yapan Türk çalışanların birçoğu güvenlik şirketi G4S tarafından işe alındı.

GÜNDE 100 STERLİN ALIYORLAR

Olimpiyatların medya merkezi girişinde görevli Ali Şaşmaz (31), basın mensuplarının giriş çıkışlarından sorumlu en yetkili kişi. Akreditasyon merkezi girişinde güvenliği sağlayan Şaşmaz, olimpiyatlarda görev almanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade ederek tecrübeli bir eleman olarak burada aldığı özel eğitimin ardından medya merkezinin güvenliğinin başına getirdildiğini ifade etti. Şaşmaz, "Uzun zamadır güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Olimpiyatlar için özel eğitim aldık. Şimdi medya merkezinin güvenliğinden sorumluyum, ancak karşılaşmalar başlar başlamaz stadyuma geçeceğim. Burada çalışmak büyük sorumluluk. Önemli noktalarda bulunan çok tecrübeli Türkler var. Günde 100 Sterlin alıyoruz, ama artacak. Yaptığım işten gurur duyuyorum" diye konuştu.

Milli atıcılarımızın karşılaşmalarının yapılacağı The Royal Artillery Barracks'da güvenliği sağlayan Hüseyin Demur ise olimpiyatlarda görev almamın büyük bir tecrübe olduğunu dile getirerek, "İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hata kabul etmeyen bir iş. Burada Türk millilerimiz antrenmanlarını yapıyor. Yarışmaları da burada olacak. Her giriş yapan en az 3 defa aranıyor. Çok sıkı güvenlik kontrolünden geçiriyoruz. Şu anda olimpiyatlarda güvenliği sağlamak en önemli olay. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.