Sefa Kalya liderliğindeki Genç Fenerbahçeliler grubunun daveti üzerine Türkiye’ye gelen, Nova Pazar futbol takımının taraftarları Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı. Fenerbahçe’nin Antalyaspor karşılaşmasını izlemek için gelen grubu sarı-lacivertli taraftar ellerinde meşalelerle karşıladı. Birlikte Boşnakça ve Türkçe tezahüratlarda bulunan iki takım taraftarları birbirlerine sarılarak dostluk örneği gösterdi.

Nova Pazar’ın tribün liderlerinden Emir Rapovic, iki takım taraftarlar arasında başlayan dostluk köprüsünün gelişerek devam etmesini istediğini ifade etti. Rapovic, "Kardeşlerimizin yanına geldiğimiz için çok mutluyuz. Bize gelerek ziyarette bulunanları burada da görmek çok güzel. Bu bizim için bir tarih" dedi.

Genç Fenerbahçeliler grubunun sözcülerinden Ferhat Eren ise internet üzerinden başlayan dostluklarının ziyaretlerle sürdüğünü söyledi. Eren, Nova Pazar taraftarlarının Fenerbahçe Antalyaspor karşılamasını izlemek için Türkiye’ye geldiğini anlattı. Eren, "İnternet üzerinden Nova Pazar ile irtibat kurarak kardeş takım ilan ettik. Daha sonra geçen Mart ayında onların maçlarını izlemek için Sırbistan’a bir grup arkadaşımız gitti. Onlarda takım olarak sahaya Fenerbahçe formalı çocukları ellerinden tutarak sahaya çıktılar. Bu şekilde iki takım arasında dostluk ve kardeşlik gelişti. Şimdi Nova Pazar takımı taraftarları Antalyaspor maçını İstanbul’da izlemek için geldi. İki takım arasındaki dostluk ileri de bir hazırlık maçı ile geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Birbirlerine sarılarak meşalelerle tezahüratlarda bulunan iki takım taraftarları otobüslere binerek İstanbul’a doğru yola çıktı.



EÖ,GB(LK/BT)