GÜREŞ MİLLİ TAKIMI'NA BAKAN'DAN VE BAŞAKŞEHİR'DEN BÜYÜK DESTEK

Bu yıl düzenlenen sokak iftarlarının en büyük katılımı yine Sular Vadisi'nde oldu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ev sahipliği yaptığı ve on binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşen 'Bereket Sofraları'nda, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'da bulunarak, Serbest Güreş Türk Milli Takımı sporcularına destek verdi. Daha sonra Bakan Yazıcı, Başkan Uysal ve Mlli Güreşçilerimiz hep birlikte vatandaşlarla iftar açtı.

İftarda sofra duasını İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu yaptı. Hep bir ağızdan yapılan duaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Başkan Mevlüt Uysal vatandaşlar arasında dolaşıp sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

İftara, Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yakup Topuz ile birlikte, gençlerde 3 kez dünya şampiyonu olan Ahmet Peker, Avrupa ve Dünya şampiyonu Ramazan Şahin, Avrupa ve Dünya 2'cisi, aynı zamanda takım kaptanı olan Serhat Balcı ile Avrupa şampiyonu Talha Algül ve İbrahim Bölükbaşı da katıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Bütün insanların ramazan ayı bereket ayı sağlıklı bir şekilde oruçlarını tutmayı nasip etsin. İlçemizin her mahallesinde sokak iftarları yapıyoruz. Sular Vadisi çok büyük ve güzel bir mekan. Ferah olduğu içinde vatandaşlarında iftarımıza katılımı güzel oldu. Bakanımıza, milletvekillerimize, sporcularımıza ve vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İftardan sonra Başakşehir Belediyesi'ne geçen Bakan, hizmet binasından çok etkilendiğini dile getirerek, binayı Londra borsa binasına benzetti. Başkan Uysal, Bakan Hayati Yazıcı'ya günün anısına plaket verdi.

İFTAR BİZİM İÇİN BÜYÜK MORAL OLDU

Sokak İftarına sporcularla katılan Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yakup Topuz, olimpiyatlara hazır olduklarını belirterek, '' İnşallah altın madalyayla döneriz. Sular Vadisi'ndeki iftar bizim için çok büyük moral oldu. Düzenleyen Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir ortam vardı iftarda. Bu denli geniş bir halk kitlesinin birarada olması çok güzel. Bu güzel ortamlar halkı kaynaştırır. Bir kişi yerine binlerce kişinin aynı anda amin demesi Ramazan'ın bereketine de uygun düşüyor'' dedi.