Antalya'da 12 Kasım tarihinde başlayıp bugün törenle sona eren FCBEscola Camp Avea'nın 2'inci dönem kampına katılan Carles Rexach, Türk futbolu ve futbolcusu hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Lionel Messi'yi 13 yaşında Arjantin'de keşfederek Barcelona genç takımına alınmasına sağlayan Rexach, Türk futbolcusunun tek başına star olma gibi düşüncesi olduğunu söylerken şöyle konuştu:

"Avrupa'da oynayan bazı Türk oyuncular olduğunu biliyorum. Özellikle Real Madrid'den örnek verebilirim. Orada oynayan tüm Türk futbolcular, kuvvetli oyuncular. Buna rağmen zannediyorum ki, Türkiye'deki gibi daha çok kendi futbolunu oynama meyilleri var. Tek başına star olma gibi düşüncelere sahipler. Taktik konusunda biraz daha mükemmel hale gelmeleri lazım. Özellikle ekip oyununa, takım oyununa önem vermeleri daha iyi oyuncu olmalarını sağlayacak. Bence Türk futbolunun çok avantajları var. Çok agresif, hırslı oyunları var. Futbola karşı tutkuları var. Bu karaktere sahip oldukları için de Türk futbolunu bundan sonraki yıllarda daha da ileri gitmesini bekliyoruz."

WOW Otelleri Spor Tesisleri'nde bir hafta süren kampta, İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona'nın futbol okulu FCBEscola'nın 3 antrenörü, genç futbolcularla bir araya geldi. Bir hafta boyunca ders alacak 9-14 yaş grubundaki 120 genç futbocu, kamp bitiminde Rexach'a yeteneklerini gösterme fırsatı buldu. Geleceğin futbolcuları, kamp sonunda da Rexach'ın elinden başarı belgelerini aldı.


SE(SU/AÖ) FOTOĞRAF