Macit Özcan Spor Kompleksi'ndeki antrenman öncesi gazetecilerin dünkü protesto eylemiyle ilgili sorularını yanıtlayan teknik direktör Nurullah Sağlam, dünkü olayın sahaya yansıyacağına ihtimal vermediğini belirterek, "Bu futbolda ne ilk olan bir şey ne de son olan bir şey olacak. Mutlaka böyle problemler olur. Onların yanlışı, bulunulan ortamda var olan kişilerle ilgiliydi. Zaten onlar sizlerle görüşerek gerekli yerlere gerekli mesajı verdiler. Ben kendi adıma da sayın valimizden, belediye başkanımızdan ve komutanımızdan özür dilemeyi kendime borç biliyorum. Bu aile içinde halledilmesi gereken bir olaydı, ama dışarıya taştı. Keşke taşmasaydı. Bunu büyütmemek hepimizin üzerine düşen en önemli vazife olsa gerek" dedi.

Sorunun ekonomik koşullardan gelişen bir olay olduğunu dile getiren Sağlam, "Bu kadar büyütülebilecek bir olay mıydı? Kesinlikle hayır. Ama maalesef olmadı. Dünkü toplantının amacı; yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular bir araya gelip kafalarındaki sorunları gidermekti. Basın da olayın içine girince durum bu hale geldi maalesef. Ben çok büyük bir problem yaşanacağını zannetmiyorum. Şu andan itibaren sahadaki ekip olarak üzerimize düşen tek şey elimizden gelenin en iyisini yapmak. Hakkı olanın hakkını aramasından daha doğal hiç birşey yoktur. Oyuncular da aramaları gerekiyorsa tekrar arayacaklardır. Bir hak varsa ortada bu hak bir şekilde aranacaktır" şeklinde konuştu.

Sağlam, sezon sonunda başka bir kulübe gideceği yönünde duyumlar olduğunun sorulmasına üzerine ise, şu açıklamayı yaptı:

"Şartlar ne getirir ne götürür bilemeyiz. Yarınımızın bile garantisi yok. İşte bundan bir buçuk ay önce net olarak bırakmıştım. Bırakmamın ardındaki nedenler de bir iki mesele değildi. Açık söyleyeyim, buraya geldiğim günden beri bir teknik direktör gibi çalışamadım maalesef. Çok yoruldum açıkçası. O andaki bırakma nedenim belki de her anlamda yorgun olmamdı. Yarının ne getireceğini kimse bilmez. Belki bakacaksınız yönetim ya da taraftar olmamızı istemeyecek. Özellikle bizim mesleğimiz adına bu konuda bu kadar önceden konuşmak mümkün değil."

Sağlam, başka bir soru üzerine ise, Türkiye'nin en ucuz teknik adamı olduğunu da sözlerine ekledi.