Macit Özcan Spor Kompleksi'nde, günün ikinci antrenmanına Teknik Direktör Nurullah Sağlam ve bazı futbolcular toplantıda olduğu için katılmadı. Yardımcı antrenörler İsmet Savcıoğlu, Serkan Damla ve Hindal Gündüz yönetiminde sahaya çıkan futbolcular, çalışmalara ısınma koşusunun ardından dar alanda kısa pas çalışması yaparak devam etti. Sakatlığı süren Yattara ise takımdan ayrı koşu çalışması yaptı. Antrenmanı izleyen Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, sakatlığı devam eden Yattara ile bir süre görüşerek, kısa sürede iyileşmesi temennisinde bulundu. Kaharmanlı, ligin ikinci yarısında Yattara'dan çok şey beklediklerini söyledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kahramanlı, Mersin İdman Yurdu'nun ligde şu sıralar kötü günler geçirdiğini ancak bir yerde de hakem hatalarının kurbanı olduklarını öne sürdü. Özellikle ligde oynadıkları Galatasaray, Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında hakemlerin bu maçları katlettiğini savunan Kahramanlı, "Biz bugüne kadar hiç bir zaman hak etmediğimizi istemedik. Ancak hakkımızın da başkalarına verilmesini kabullenemeyiz. Bugüne kadar biz hiçbir zaman sahada hakemlere bağırıp, çağırmadık. Ama bakıyoruz ki, bunu yapanlar kazanıyor, biz bugüne kadar bunları yapmadık. Biz saygımızı her zaman muhafaza ettik, etmeye de çalışıyoruz. Ama böyle bir ortamda birileri gelip hakkımızı alırsa biz hakkımızı bundan sonra yedirmeyiz. Ne gerekiyorsa biz de yapacağız" dedi.

Cuma günü çok önemli bir müsabakaya çıkacaklarını vurgulayan Kahramanlı, bu maçla ilgili şunları söyledi:

"Önümüzde çok önemli Karabükspor maçı var. Son 5 haftamız kaldı, bu 5 haftayı çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Bundan sonra futbolcularım her şeyin farkında ve artık gereğini yapmak zorundalar. Şimdi 12 haftayı geride bıraktık ve sadece 1 galibiyetimiz var. Bu bize yakışmıyor, bunları hak etmiyoruz. Çünkü biz elimizden geldiği kadar bütün imkanlarımızı zorlayarak takımımızın yanında olduk ve her türlü desteği verdik. Bundan sonra futbolcu arkadaşlarımızın gereğini sahada göstermeleri gerekir. Bugüne kadar zorlu maçlar vardı ama bundan sonraki fikstürümüz gayet güzel. Bu 5 haftayı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Buna ihtiyacımız var. Buradan çıkmamız lazım inşallah da çıkacağız. Buna inanıyoruz."