"Meireles olayı dost camianın işidir"

İlk yarının dikkat çeken takımlarından Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman futbol gündemini meşgul eden 'Meireles olayı'na farklı bir bakış açısı getirdi.

 

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçeli Raul Meireles'in G.Saray derbisinde yaşadığı olay hakkında yorum yapmaktan kaçınırken sarı-lacivertli camia ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Meireles'in PFDK tarafından 11 maç ceza alması ancak kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından bu cezanın Tahkim kararı ile 4'e indirilmesi sonrasında Fenerbahçe-Galatasaray-Trabzonspor ekseninde bir 'açıklama' savaşı başlamış ve kulüpler birbirlerine sert metinler ile yanıt vermişti. Beyaz TV'ye konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise yaptığı açıklamalar ile sağduyulu davranmayı tercih etti.

"Meireles'in hareketini izlemedim. İzlemiş olsam da yorum yapmam. Bu benim dostum olan bir camianın işidir. Ama profesyonel futbolcuların yaptıklarına dikkat etmesi gerekir." sözlerini kullanan Orman olayı komple hakeme yıkmanın da doğru olmadığını vurguladı.

Başarılı futbol adamı Beşiktaş'ın geldiği nokta ile ilgili olarak da, "Şu anda kulüp olarak elde edilmiş bir başarı yok. Geldiğimiz nokta planlayarak geldiğimiz bir nokta. Beklentiler az olduğu için durduğumuz nokta başarı görünüyor. Kriterimizde başarı şampiyonluktur. İyi bir yolda gidiyoruz. Parasını verip stada gelen, televizyonunu açıp bizi izleyen herkes zevk alıyor. Verdiği parayı helal ettiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Fikret Orman'ın açıklamalarında öne çıkan diğer satırbaşları ise şu şekilde...

DEMİRÖREN ALACAKLARINI BAĞIŞLAMALI

"Yıldırım Demirören ile kişisel dostluğumuz var. TFF Başkanı olduğu için sık sık olmasa da görüşüyoruz. Demirören’i değerlendirmek benim işim değil. Yıldırım Bey’in alacakları senede bağlı ve elinde. Bağışlaması lazım ifade ettiği gibi. Bu bağış hem Beşiktaş’ın hem de Yıldırım Demirören’in hayrınadır. Serdar Adalı bağışlayacağını hiç söylemedi. Beşiktaş Kulübü olarak ondan öyle bir beklentimiz yok."

Q7 KONUSUNDA...

"Quaresma konusunda hata yaptığımı düşünmüyorum. Onu seven insanlar üzüldüğü için ben de üzülüyorum. Ama işimizi doğru bildiğimiz şekilde yaptık."

BURSA İLE KAVGA KABAK TADI VERDİ

"Bursa’ya gideceğim. Levent Kızıl en yakın arkadaşlarımdandır. Orada çok sevdiğim insanlar var. Beşiktaş ile Bursa arasındaki bu sorunu doğru bulmuyorum. Bu iş kabak tadı verdi. Beşiktaş ve Bursa gibi camiaların bunları yaşamasını doğru bulmuyorum. Bu işin bitmesi için Beşiktaş olarak üzerimize düşeni yapacağız."