Futbol karşılaşmaları için şatışa sunulan 2.6 milyon biletin 1.6 milyonunun satıldığını ifade eden Olimpiyat Oyunları Komitesi (Locog) yetkilileri, 500 bin biletin geri çekilmesinin düşünüldüğünü ancak buna rağmen olimpiyat oyunlarında bugüne kadarki en büyük bilet satışının gerçekleştini de belirtiyorlar.

ELDE KALAN BİLETLER OKULLARA DAĞITILACAK

Cardif'deki 80 bin kişilik Millenium Stadı'nda, 25 Temmuz tarihinde yapılacak olan Birleşik Krallık ve Yeni Zelanda bayan futbol takımları arasında oynanacak maç biletlerinden sadece 37 bininin satıldığını ifade eden Locog yetkilileri, geri kalan biletlerin okul öğrencilerine dağıtıldığını belirttiler.

Elde kalan diğer biletlerin okullara dağıtılmasını planlayan Locog, eğitim yılının sona ermiş olması nedeniyle bunun çok zor olacağını vurguluyor. Ancak buna rağmen, çeşitli etkinliklere ait 150 bin biletin sponsorlar aracılığıyla dağıtıldığı da kaydediliyor.

Diğer yandan, aralarında açılış seramonisinin de bulunduğu birçok etkinlik için yaklaşık 50 bin biletin daha satılması bekleniyor. Yetkililer, karşılaşma yerleri belirlenen masa tenisi, tekvando, judo, valeybol gibi karşılaşmalar için 250 bin biletin daha basılacağını ifade etti.


AT(UD/FG)