Yelken Kupası açılış törenine, Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Engin Sakallıoğlu, katıldı.

Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Savaş Yapman, kulüp olarak ilk organizasyonları olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Kulüp olarak Saros Yelken Kupası bizim ilk organizasyonumuz. Kardeş kulüplerimiz Çanakkale ve Tekirdağ Yelken Kulüpleri bu yarışmamıza katıldılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Umarım yarışlarda iki gün süresince sporcularımız güzel yarışlar çıkarırlar. Katılan tüm konuklara hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum”

Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ise, Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü’nün kurulmasının Saros Körfezi adına çok önemli olduğunu belirterek “Bu kulübün kurulmasında ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Saros Körfezi dünyada kendi kendisini temizleyen 3 körfezden birisi. Suyun altı da suyun üstü de pırıl pırıl. Su altında da su üstünde de su sporları yapılıyor. Saros Yelken Kupası da bu nedenle çok önemli bir kulüp konumuna geliyor. Kuzey Ege’de yer alan ve İstanbul’a en yakın Ege olan Saros Körfezi’nin güzellikleri çok önemli. Bu yarışımıza katılan kulüplerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından yarışmanın startı verildi. İki gün sürecek olan Yelken Kupası’na Optimist ve Lazer sınıflarında 17 sporcu katılıyor.