Erciyes üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanlığı'nın düzenlediği, ''Türkiyede Spor Toto Teşkilatı Sportif Gelişimi, Spor Ekonomisi ve Motor Sporları Sempozyumu'' bugün yapıldı. Spor Toto Teşkilat Başkanı ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Spor Toto'nun yılda 5 milyar liraya yakın vergi ödediğini belirtirken şöyle konuştu:

"Kazancımızın büyük bölümünü vergi olarak devlete geri ödüyoruz. Sporla ilgili federasyonlara önemli miktarlarda maddi yardımlarda bulunuyoruz. Amatör sporlara da ciddi miktarlarda katkıda bulunuyoruz."

Kenan Sofuoğlu ise motorcu bir aileden geldiğini, çocuk yaşta yarış motorlarıyla tanıştını anlattı. Gölcük depreminden sonra ailesinin büyük maddi sıkıntı çektiğini, ailesinin karşı çıkmasına rağmen motor sporlarına başladığını kaydeden Kenan Sofuoğlu şunları söyledi:

''Benden önce ailemde 3 motorcu vardı. Ben de motorcu olmak istiyordum. Türkiye'de motor sporları federasyonu henüz kurulmamıştı. Şimdiki imkanlar yoktu. Avrupa'da bir şampiyonoya katılmanız için  12 bin euro bulmanız gerekiyor. Bu para benim için çok büyük paraydı. Ailemi ikna edip Avrupa'da yarışmalara katıldım ve önemli dereceler elde ettim. Bu dalda sponsor bulmak çok zor. Şimdiki gençler daha şanslı. Şimdi Türkiye'de her tipte, her marka motor var. Eskiden bu imkanlar yoktu. Motor sporlarında Türkiye'de çok yetenekli genç sporcular var. Onların geleceği ve motor sporlarının geleceği çok parlak. Ben öyle görüyorum.''


VD(OE/AÖ) FOTOĞRAF