Gerard Van Der Lem’in bir sezon aradan sonra Kayserispor’a dönmesi nedeniyle Kulüp Sosyal Tesisleri’nde imza töreni düzenledi. Genel Menacer Süleyman Hurma, Ajax ve Barcelona gibi dünyanın tanıdığı kulüplerle çalışan Gerard Van Der Lem’in, sadece sarı kırmızılı kulüp için değil Türk futbolu için kazanç olduğunu vurgularken şöyle dedi:

"Alt yapıda hamle yapmak için fiziki ve lazım olan bilginin oluşmasını bekledik. Türk futbolcusunun başarılı olması için yabancı kontenjanını engellemek değil, onlarla rekabet edebilecek gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kayserispor olarak yabancı dilde eğitim veren okul yaptırmak istiyor, bunun için de yer gösterilmesini bekliyoruz. Belediyeler okul için yer gösterdiği anda 15 gün içinde temel atmaya hazırız."

Hollandalı Gerard ise Türk antrenörlerle çalışacağını, hedefinin her sezon A takıma en az bir futbolcu yetiştirmek olduğunu belirtti, şöyle konuştu:

"Kayserispor’un mevcut tesisleri alt yapı için yeterli. Yenileri de buna eklenmek üzere. Her yaş grubundan elimizde yeterli futbolcu da var. Sadece Kayseri değil çevredeki yetenekli gençleri de kulübümüze kazandıracağız. Yetenekli gençleri taktiksel anlamda da eğiteceğiz. Kayserispor’un alt yapı takımları da 4-3-3 sistemini uygulayacak ve yetişen futbolcu A takıma hazır olarak gidecek. Türkiye, Hollanda, İspanya, Almanya 4-3-3 oynuyorsa biz de alt yapıda bunu yapabiliriz. Çocuklarımızı en alt seviyeden alıp en üst seviyeye taşımak için kolları sıvadık."


DÖ(OE/AÖ)(FOTOĞRAF)