Kayserispor’a 1-0 kaybederek 14 hafta sonra yenilgiyle tanışan Beşiktaş'ta, üst üste gelen rötar haberleri bozuk olan moralleri daha da bozup dönüş yolunu adeta işkenceye çevirdi.

Beşiktaş kafilesi, maç sonrası İstanbul’dan gelen, ‘’Kayseri’den kalkış yapmayın, İstanbul’da ne Atatürk ne de Sabiha Gökçen havalanına inemnezsiniz’’ uyarısı üzerine, Kadir Has Stadı'ndan maç öncesi konakladıkları Nov Otel’e yeniden giriş yaptılar. Saat 23.00’den 01.00’e kadar İstanbul’dan gelecek haberi lobide bekleyen oyuncular ve teknik kadro, daha sonra Kayseri Erkilet hava limanında hazır bekletilen THY’nin Kemer uçağının İstanbul’daki her iki hava limanına iniş yapamayacağının anlaşılması üzerine odalarında istirahata çekildiler.

Sabah 09.00’da Kayseri’den ayrılmaya hazırlanan kafile, Sabiha Gökçen’den ‘’ Pistler kardan henüz temizlenemedi. Görüş mesafesi de inişe müsait değil’’ uyarısı üzerine, yeniden lobide beklemeye başladı. Saat 11.30’da ‘’Sabiha Gökçen hava limanı hazır. Kayseri’den kalkış yapabilirsiniz’’ mesajı üzerine Beşiktaş kafilesi Erkilet hava limanına geldi. Teknik direktör Carvalhal ve oyuncular polis noktasından geçtikten sonra aprona yöneldi. 12 hafta sonrası Kayseri’de yenilen siyah beyazlı oyuncuların, moralsiz ve kış şartları yüzünden de tedirgin oldukları görüldü. Bu arada, tarifeli uçak seferleri İstanbul’daki çetin kış şartları yüzünden iptal edilen ve Kayseri’deki maça gelen spor yazarı, muhabir ve foto muhabirleri de , Beşiktaş yönetiminin müsadesi ile özel uçağa alındı. Beşiktaşlı yöneticiler, kendilerini yaz kış izleyen gazetecilerin İstanbul’a dönüşlerindeki sıkıntı nedeniyle ‘’Kafile ile birlikte gazeteci seyahat edemez’’ ilkesini bu kez rafa kaldırdıklarını söylediler.

Öte yandan, DHMİ ve Kayseri Erkilet 12. Hava Üs Komutanlığına bağlı iş makinaları tarafından temizlenen pistten, saat 12.30 sıralarında havalanan Beşiktaş kafilesini taşıyan Kemer uçağı İstanbul Sabiha Gökçen hava limanına hareket etti.