Yarı finalde Botaş'ı devre dışı bırakarak finale adını yazdıran Kaskispor, kupa maçlarında bu yıl hiç yenilgisi bulunmayan Dynamo Kurks’u mağlup etme başarısını gösterdi. Kadir Has Spor Salonu’nu dolduran yaklaşık 10 bin taraftarının desteğinde Dynamo Kursk’u 69-55 yenen Kaskispor'un Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, kupayı Türkiye’ye getirdiği takdirde oyuncularına 150 bin lira prim verileceğini açıkladı. Kurks’a özel uçakla gideceklerini ve aşçılarını da götüreceklerini belirten Başkan Özhaseki, şöyle dedi:

"Grup maçlarında rakibimize 2 maçta da yenilmiştik. Ancak orada sporcularımız yemek ve yol nedeniyle sıkıntı yaşamıştı. Bu kez işi şansa bırakmayacağız. Özel uçakla, aşçımızla gideceğiz ve kupayı alıp geleceğiz."

devam etti.

"TARAFTARLAR BÜYÜLEDİ"

Kaskispor Basketbol Şube Sorumlusu Aydın Şerbetçioğlu, FİBA temsilcisinin maçtan sonra, (15 yıldır Avrupa’nın değişik kentlerinde farklı organizasyonlarda basketbol maçları izlediğini, ancak bugüne kadar basketbol maçında böyle bir ambians, böyle bir kalabalık ve organizasyon görmediğini, afmosferden büyülendiğini) vurguladı.

Kaskispor antrenörü Ayhan Avcı da ilk devreyi kazandıklarını, Rusya’da oynayacakları ikinci devreyi de kazanarak kupayı Türkiye’ye getirmek istediklerini söyledi

3 KEZ İSİM DEĞİŞTİRDİ

Kaskispor, TED Kayseri Koleji olarak başladığı basketbol liginde, ekonomik nedenlerle kapanma noktasına geldi. Sezonu ilk 4 arasında tamamladığı halde aynı nedenlerle Avrupa’ya gidemeyen basketbol takımı, kentin ileri gelenlerinin katkısıyla sezona devam etti. 2005 yılında Kadınlar Basketbol 1'inci Ligi'nde mücadele etmeye başlayan kırmızı lacivertliler, sorunlarını aşamayınca 2009 yılında Şeker Fabrikası’nın sponsorluğunda yoluna Panküp Şeker ve yeşil beyaz renklerle devam etti. Şeker Fabrikası’nda yaşanan sıkıntılar ve fabrikanın kayyuma kalmasıyla yeniden ortada kalan Kaskispor’a bu kez de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki sahip çıktı. Özhaseki, basketbol takımını KASKİ (Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi) bünyesine kattı ve rengini de mavi beyaz olarak değiştirdi. 2005 yılından bu yana mücadele ettiği kadınlar liginde hem ilk 5’in içinde oldu, ekonomik sebeplerle bir kez Avrupa’da ülkemizi temsil etti.

FİNALE NASIL GELDİ?

Kaksispor, finale gelene kadar Maccabi Bnot, Olimpiya, Elitruz Ramla, Hainaut Basket ve Botaş’ı yenerek geldi. Mavi beyazlılar, gruplarda iki maçta da yenildiği tek takım Dynamo Kursk’u final maçında 69-55 yenmeyi başardı. Kaskispor, Dynamo Kurks'la rövanş maçını 22 Mart Perşembe günü deplasmanda oynayacak. Kaskispor, Rusya'daki maçı da kazandığı veya 14 sayının altında yenildiği takdirde Galatasaray'dan sonra Avrupa Kadınlar Kupasını Türkiye'ye getiren ikinci takım olacak


DÖ(OE/AÖ) (FOTOĞRAF)