Kaskispor Başkanı Ender Batukan, 2012-2013 sezonunda güçlü bir kadro kupalara talip olacaklarını, geçen yıl kıl payı kaçırdıkları Euro Cup’u da Kayseri’ye getirmek istediklerini söyledi. Batukan, ‘’Geçtiğimiz sezon gerek lig, gerekse Eurocup’da seyirci rekoru kırıp, başarılı bir sezon geçirdik. Bu sezon da hedefimiz daha büyük. Sezon öncesi Hatay’da oynanan dostluk turnuvasında birinci, Adana’da düzenlenen Botaş Turnuvasında ise ikinci olduk. Şimdi de Kayseri’de 6. Geleneksel Erciyes Cup turnuvasını düzenledik. Bu turnuvada ev sahibi olarak bizim ekibimizin yanı sıra Fenerbahçe, Botaş, Ceyhan Belediyespor, Tarsus Belediyespor ve İstanbul Üniversitesi takımları mücadele edecek. Takımımız, antrenörümüz Ayhan Avcı ve ekibi dönetiminde ligin son hazırlıklarını bu turnuvada gözden geçirecek’’ dedi.

Kadir Has Spor Salonu'nda yapılan tanıtıma halen Amerika’da WNBA ligindeki son maçlarını oynayan Aisha Jones ile Nicky Anosike dışında, Tarsus Belediyespor’dan Begüm Dalgalar, Beşiktaş’dan Tuğba Taşçı, İspanya’dan Nuriaz Martinez, Yunanistan’dan Eventiha Mats, Çankaya Beledeyesinden Ayşegül Günay katılarak, kendilerini mavi beyazlı ekibe bağlayan ikişer yıllık imzalarını attılar. Kaskisporlu basketbolcular daha sonra medya mensuplarına poz verdi.

Kaskispor Antrenörü Ayhan Avcı, geçen sezonki başarılarının üstünde bir hedefle lige gireceklerini belirtti. Avcı, ‘’Bu sezon, en az geçen seneki kadar güzel bir sezon bekliyoruz. Bu yıl takımımızda bazı değişiklikler yaptık. Geleceği düşünerek öncelikle yaş ortalamamızı biraz daha düşürdük. Çünkü Türkiye liginde kurallar değişiyor. Önümüzdeki yıl itibarıyla sahada 2 yabancıya izin veriliyor. Biz her zamanki gibi Türk oyuncularımızı kendi içimizden çıkartmayı tercih ettik. Bu sene yaptığımız 3 Türk transferinden biri 1992 doğumlu Ümit Milli Takım oyuncusu Ayşegül Günay. Daha sonra takıma ablalık ve kaptanlık yapması için Beşiktaş’tan Tuğba Taşçı’yı aldık. O da normal performansının çok daha üstüne çıkacağına inanıyorum. Son olarak da A Milli Bayan Basketbol Takımımızın olimpiyat kadrosunda bulunan Begüm Dalgalar’ı transfer ettik. Doğru yolda gittiğimizi düşünüyoruz. Erciyes Cup bizim için önemli. Seyircimizle tanışma turnuvası ama daha eksiklerimiz var. İnşallah yakın zamanda bu eksiklerimizi tamamlayacağız” dedi



OE,DÖ(OE/Aİ)