Gaziantepspor, Bursaspor maçının hazırlıklarını Celal Doğan Tesisleri’nde sürdürüyor. Takımın yönetici ve çalışanlarının mali soruşturma kapsamında gözaltına alınma sürecinin yaşandığı haftada, yeşil beyazlı takıma karşı galip gelebilmek için Teknik Direktör Hikmet Karaman, futbolcularına moral aşılamaya çalışıyor. Play-Off umudunun sürdüğü haftada, oyuncularını antrenmanda sürekli uyaran Karaman, yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Ligdeki asıl hedeflerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Karaman, bu hedefin de üstüne çıkarak Play-Off şanslarını takım olarak ortaya çıkardıklarını anlattı. Son yaşanan olayların da keyiflerini kaçırdığını dile getiren Karaman, “Gaziantepspor’un son 7 haftasına baktığımız zaman hem takım anlamında hem idari anlamda bir değişiklikler yaşayan profesyonelce adımlar atma gayretinde olan bir yapı içerisine girmeye başladık. Fakat böyle bir maç öncesi bu hafta yaşadığımız olaylar hiç iyi olmadı. Keşke bu maçtan sonra olsaydı. Böyle bir maç öncesi keyfimizi kaçırdı açık ve net söyleyeyim. İnşallah en kısa zamanda hukuki durumlar, Bursa maçına kadar en azından çözülür de takımımız başkanıyla yöneticileriyle maçına gider" diye konuştu.

TAKIMA SAHİP ÇIKALIM

Futbolcuların da moral olarak biraz daha toparlandığına dikkat çeken Karaman şunları söyledi:

"Gaziantep büyük bir şehir. Şartlar ne olursa olsun, insanlar sahip çıkacak. Birbirinizi sevmeyebilirsin, hoşlanmayabilirsin ama bugün birlik günü. Fenerbahçe Kulübü’nü görmüyor musunuz? Nasıl sahip çıktılar. Bir takım olaylar kulübün ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Bakıyorum ses seda yok. Olmaz. O da yanlış. Ben şahsi fikrimi söyleyeyim. İbrahim Kızıl’ın ben buraya geldiğimden beri bıraktığı intiba, kendi parasıyla zor duruma düştü. Böyle bir şeyin olduğuna asla inanmıyorum. Bilmeden bir takım yanlışlıklar olmuş olabilir. İnsan kendi parasıyla rezil olur mu? Çıkışımızda, başarımızda en büyük etkenlerden biri, ben buraya geldiğimden beri, İbrahim Başkan bir dediğimizi iki etmedi. Bu da parayla oluyor. Kim cebinden para koyup da işini yapacak. Şehirdeki insanların birbirleriyle olan kavgaları, gürültüleri beni enterese etmez. Geçmişimizde deneyimliyiz. Kimlerin, ne zaman, neler yaptıklarını, yapacaklarını bilen bir insanım. Anadolu’da şehirlerde, gazeteler vardır, televizyonlar vardır. Biri birini destekler, öteki ötekini destekler. Birine reklam verirsin, birine vermezsin. Öteki ateş eder, öteki seni tutar. Bunların hepsini biliyoruz. Daha fazla da açıklamaya girerim. Burayla ilgili değil, bu benim genel tecrübem. Bir gazeteye röportaj veriyorsun, diğeri sana düşman oluyor. Bir televizyona gidiyorsun, diğeri sana düşman oluyor. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlara güç verilmişse, insanlar gücü adaletli, karakterli bir şekilde dağıtmak zorunda."

ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ

Güç elde olduğu zaman adaletsiz ve karaktersiz olunmaması gerektiğini kaydeden Karaman, “Biz buraya geldiğimizden beri bir çok eksiğimiz var. Kulübümüz profesyonelce düzen içerisinde mi? Değil. Ben bunu ilk geldiğimde söyledim. Fakat geldiğimizden beri bu yolda adım attık. Bir dediğimiz iki olmuyordu. Şimdi bu çıktı karşımıza. Burada usulsüzlükler vardır bana göre. Ama temel bir suç noktası da varsa, hukuk, adalet insanın peşini bırakmaz ki. Ama bütün kulüplerde yaşanıyor. Para geliyor, giriyor, çıkıyor, o onun hesabından veriyor, o bunun hesabından veriyor. İş neye dayanıyor? Profesyonel insanlarla çalışacaksın. Amatör insanlarla çalışmayacaksın. Amatör insanlarla çalışırsan hiç beklemediğin bir şeyle karşılaşabiliyorsun. Türkiye’de gülünç duruma düştük. Onun için bir an önce bu olayların bitip, sağlıklı bir yapıya kavuşup önümüze bakmamız gerekiyor. Hele böyle bir maç öncesi bizim adımıza tamamen bir talihsizlik" diye konuştu.

Öte yandan, takıma destek vermek için Gaziantepsporlular Derneği Başkanı Serdar Kıribiş, beraberindekilerle antrenmana geldi. Karaman’a çiçek ve futbolcular için de baklava getiren Kıribiş, takımın destekçisi olduklarını ifade etti. Karaman da Kırıbiş ve beraberindekilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

MB(AP/SSA) (FOTOĞRAF)