Kadrosunu Umut Bulut ve Burak Yılmaz gibi iki önemli golcüyle dolduran Galatasaray'da Çek golcü Milan Baros uzun süredir gözden çıkarılmış durumda. Geçtiğimiz sezonun özellikle ikinci yarısında fiziksel ve mental açıdan bitik bir görüntü sergileyen golcü futbolcunun satışı için EURO2012'yi bekleyen Galatasaray, Baros'un burada gösterdiği etkisiz performansla hayal kırıklığına uğradı.

Çek Cumhuriyeti'nde yayın yapan Radyo Prag'ın haberine Galatasaray'ın menajerine kulüp arama talimatı verdiği Baros'a, ABD ve Çin'den teklifler var ancak; Çek oyuncu bu tekliflere sıcak bakmıyor. Galatasaray'dan yılda 2.7 milyon euro kazanan Baros'un en yükseği yıllık 1.5 milyon euroluk bir rakamı içeren teklifleri kabul etmek istemediği iddia edildi.

BAROS DA 'FEDA' DEMEDİ

Sarı-kırmızılı forma ile Şampiyonlar Ligi'nde top koşturmak istediği öne sürülen Baros'un önümüzdeki sezon da Türkiye'de kalmaya karar verdiği ve sözleşmesi bitmeden ayrılmaya sıcak bakmadığı ifade edildi.

Galatasaray yönetiminin bu gelişme karşısında nasıl bir yöntem izleyeceği merak edilirken; Baros ile Galatasaray arasında yaşananlar, Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma ile yaşadığı sorunları hatırlattı.

Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaratan bir performans sergileyen ve yüksek maliyeti nedeniyle yönetimin kesinlikle elden çıkarmak istediği Portekizli oyuncu, siyah-beyazlıların sözleşmesinde indirim yapma teklifini kabul etmeyerek Beşiktaş ile ipleri koparmıştı.

KADIKÖY DEPLASMANI & ANTALYASPOR MAÇI

2008 yılında Şampiyonlar Ligi önelemesinde Steau Bükreş'e elenen Galatasaray'ın Devler Ligi'ne veda etmesinin ardından apar topar transfer edilen Milan Baros, Süper Lig'deki ilk sezonunda kaydettiği 20 gol ile gol kralı olan Baros, 2009-2010 sezonunun ikinci yarısından itibaren düşüşe geçti.

2009-2010 sezonun ikinci yarısında oynanan Fenerbahçe derbisinde ayak tarak kemiği kırılan Baros, bu sakatlığın ardından eski performansına kavuşamadı. Takip eden sezonda sık sık sakatlanan ve Galatasaray'ın çöküşüne dur diyemeyen Milan Baros, Fatih Terim'in teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla onu yeşil sahalardan alıkoyan sakatlıklardan uzaklaştı fakat fiziksel olarak bitik görüntüsünü bir türlü aşamadı.

Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı 2011-2012 sezonunun ilk maçında İBB deplasmanında Aslan'ın birinci forveti olarak sahaya çıkan Baros, bu sezonda çok önemli iki dönüm noktası yaşadı.

Sezon içerisinde formasını önce Elmander'e kaptıran Baros, sarı-kırmızılıların çift forvetli oyun düzenine geçmesiyle birlikte yeniden forma şansı buldu. Fakat ligin ikinci yarısında oynanan Antalyaspor karşılaşmasında hakemle tartışarak gördüğü kırmızı kartla Fatih Terim'in gözünden iyice düştü ve bir kez daha kulübenin yolunu tuttu.

Baros için sezon içinde yaşadığı ikinci kırılma anı ise yine bir Kadıköy deplasmanına denk geldi. 32. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinin 90+3. dakikasında sarı-kırmızılıların galibiyet golünü atma şansı yakalayan Baros kale direğine takıldı. Kahraman olma fırsatını yaklaşık 10 santimetre ile kaçıran yıldız futbolcu, Galatasaray'daki kaderini de değiştirememiş oldu.

Galatasaray'da ismi gönderilecekler listesinin en üst sıralarında yazılan Milan Baros geçtiğimiz sezon 23 kez giydiği sarı-kırmızılı formayla 8 kez rakip fileleri sarstı. Galatasaray kariyerine 116 karşılaşma sığdıran Çek yıldız bu karşılaşmalarda 61 gol attı ve 22 asist yaptı.