Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'nin şampiyon olması üzerine Yenice'de ilçe meydanına taraftarlar Fenerbahçe bayrağı ve pankartlar astı. Bayrak yerinden indirilerek yakılırken, bayrağı asan Fenerbahçe taraftarları şikayette bulundu. Güvenlik kameralarından bayrağı yerinden indiren kişilerin Beşiktaş taraftarı Ersin Arat ile Trabzonspor taraftarı Halim Bilir olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Ersin Arat ve Halim Bilir tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fenerbahçe taraftarları şikayetlerinden vazgeçerken, yaklaşık 1 yıldır devam eden dava sonucunda Yenice Asliye Ceza Mahkemesi, Ersin Arat ile Halim Bilir'i, "Mala zarar vermek" suçundan 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

İşsiz olduğunu söyleyen Ersin Arat, Fenerbahçe taraftarlarının kendilerini cep telefonu ile arayarak, mesaj atarak tahrik ettiklerini söyleyerek, "Ben Beşiktaş, arkadaşım ise Trabzonspor taraftarı. Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının ardından meydana Fenerbahçe bayrağı ve 'Biz bize yeteriz, çünkü Fenerbahçeliyiz' pankartı asıldı. Fenerbahçeli arkadaşlarımız bizi cep telefonu ile arayarak, mesaj atarak her saat tahrik ettiler" dedi.

Bayrağı asılı olduğu yerden indirerek yaktıklarını belirten Ersin Arat, "Fenerbahçe taraftarları bayrak indirilince şikayetçi olmuş. Kameralardan bayrağı bizim indirdiğimiz tespit edildi. Fenerbahçe taraftarları ikinci mahkemede şikayetlerini geri aldılar ama dava devam etti. Herşey 1 liralık kibritin yüzünden oldu. Mahkeme devam ederken itiraz da etmedik. İtiraz hakkını da kaçırınca cezamızı çekeceğiz. Gelecek hafta cezaevine gideceğiz" diye konuştu.