Topuk Yaylası'ndaki tesislerde gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Asbaşkan Ali Yıldırım, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın takım ayrıldıktan sonra tesislere geleceğini açıklyaken şöyle konuştu:

"Başkanın sağlığı iyi, bir haftadır istirahat ediyor. Tesislere gelecek. Futbol takımı gittikten sonra gelir diye düşünüyorum. Bana geleceğini söyledi. Benim büyüğüm. Bizler birbirine bağlı kardeşleriz. Aile olarak birbirimize çok bağlıyız. Ama duygularımızı belli etmeyiz. İnsanlar ağabeylerini nasıl karşıladıysa biz de aynı şekilde karşıladık."

Fenerbahçe kulübünün kendisine verdiği yetkiyle transferleri yaptıklarını belirten Ali Yıldırım, bu konuda şöyle konuştu:

"Transferi ben bitirmedim. Yönetimin bana verdiği yetkiler doğrultusunda gerekeni yaptım. Aykut Kocaman ve Hasan Çetinkaya'yla bir ekip olarak yaptık. Bütün yönetim olarak yaptık. Ben sadece bana verilen yetkiyi kullandım. Başkan olmadığı için mecburen ön plana çıktım. Ön plana çıkmayı sevmem. Bu bir ekip işi, ben sadece ekibin başındayım."

"İHTİYACA GÖRE TRANSFER YAPIYORUZ"

Ali Yıldırım, transferlerdeki başarılarının şans olduğunu söylerken de şöyle devam etti:

"Şans yardım ediyor. Geçen sene inanılmaz olaylar yaşadık. Ondan sonra yaşadığımız süreç entresan. Başkanın çıkması, UEFA'nın kararının açıklaması, yeni sezonun başlaması, yeni bir hayatın başlaması. Artık önümüzü görüyoruz. Ne olacağını biliyoruz, gelecek parayı bütçeyi biliyorum. Geçen sene kiralık oyuncularla idare etmeye çalıştık. Şimdi ise milli oyunculara yöneldik. Nokta transfer değil, ihtiyaca yönelik transfer yapıyoruz. Takım ruhunu yansıtan futbolcuları transfer ediyoruz. Stoper Egemen geldi, Ziegler gitti, Hasan Ali geldi, Emre gitti. Avrupa tecrübesi olan Mehmet Topal geldi, ümit milli Salih'i aldık. İhtiyacımıza göre transfer yapıyoruz."

Liverpool'dan transfer edilen Kuyt'un Fenerbahçe'ye transfer olmak istediğini kaydeden Ali Yıldırım, şöyledevam etti:

"Liverpool sözleşmesine Kuyt'a 1 milyon euro çıkış yazmış. Liverpool çok başarılı olduğu ve kulübü iyi temsil ettiği için böyle çıkış parası koymuş. Liverpool, bu parayı bizden 1 sene sonra istedi Kuyt'a jest için başarılı olduğu için. Ama biz ödedik. Türkiye'de kaç tane futbolcu var bu takımda oynayacak. Biz istediğimiz kadar, Kuyt da bizi istedi. Ben Kuyt ile görüşmemizde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı anlattım. 50 bin dedim bana 52 bin 500 dedi. Kendisine, nereden biliyorsun, dedim. Takip ediyor oyuncuları takımı tanıyor. Para için paranın gücüyle gelmiyor, isteyerek geliyor, paranın gücüyle gelmiyor. Hamburg 5 milyon euro bonservis bedeli ayırmış, çocuk saygı ve sevgiye geliyor. İki gün önce antrenmanlara geç kalmayayım, program verin çalışayım, istiyor yani aç. Biz isteyen oyuncuları aldık. Takım ruhuna uygun futbolcular aldık."

İSTERSEK HAMİT'İ ALIRIZ

Hamit Altıntop'la ön görüşme yaptıklarını da söyleyen Ali Yıldırım, bu konuda da şunları söyledi:

"Biz bugüne kadar 5 futbolcu transfer ettik, 5 transferi yaparken hiç Türk takımıyla karşı karşıya geldik mi? Galatasaray'da görüşüyor. Fenerbahçe olarak ihtiyacım varsa alırım. İhtiyacıma göre alırım. İnanıyorsam, hoca, biz inanıyorsak bize faydalı olacağına kim olursa olsun biz alırız. İstiyorsak alırız. Fenerbahçe isterse Hamit'i alır. Hamit ile ön görüşme oldu. Tam olunca borsaya bildiriyoruz."

TUNCAY YANLIŞ YAPTI

Tuncay Şanlı'nın Fenerbahçe'ye yanlış yaptığını belirten Ali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tuncay, 100'üncü yılında keşke gitmeseydi. Tuncay yanlış yaptı. Fenerbahçe, Tuncay'ı ihtiyacı varsa alır. Tuncay'ın ihtiyacı olduğu için almaz. Bedelsiz olsa da almaz. Başkanımız Tuncay'ın gitmesini hiç istemedi. Tuncay giderek yanlış yaptı."

Fenerbahçe için paranın önemi olmadığını dile getiren Ali Yıldırım, "Bizim için para önemli değil, başarı önemli. Bizim kriterimiz para kazanmak değil. Başarı önemli. Para kazanacağım, diye futbolcu satmam, satsaydım Stoch'u satardım. İhtiyacım var, diye tuttum. 12 milyon euro verdiler. Bu dönemde 12 milyon euro çok büyük bir para" dedi.

"2 FİNAL OYNAMAMIZ ALLAH'IN LÜTFU"

Aziz Yıldırım'ın tahliye edilmesiyle üzerlerinden yük kalktığını açıklayan Ali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Üzerimizden büyük bir yük kalktı. Bizim çektiğimizi bir Allah bilir. Bu kulüp Aziz Yıldırım yokken nasıl idare edildi, biliyor musunuz? Aziz Yıldırım, ne kadar önemli bu kulüp için. 3 Temmuz'da Fenerbahçe'nin mağduriyeti anlaşıldı. İnsan kuvvetsizi sever, güçlü olanı sevmez. Fenerbahçe çok güçlü onun için sevilmiyor. Biz geçen sezon hiç transfer yapmayı aklımıza getirmedik, devamlı sattık. Geçen sezon sportif başarı değildi hedefimiz. Biz iki final oynadık, birini kazandık. Bu Allah'ın bir lütfuydü, mucizeydi. Biz geçen sene neler kaybettik. Camianın büyüklüğü, oyuncular önemli bir karakter gösterdi, kamuoyu itti Fenerbahçe'yi. Kendi kendine oldu. Her şey eşit bu sezon ne olacak göreceğiz. Taraftardan Allah razı olsun. Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir sivil toplum örgütü olduğunu herkese gösterdi. Fenerbahçe çok büyükmüş. Kadınlar ve çocukların olduğu Manisa maçında orada anladık. O maç dönüm noktasıdır. Biz stada giderken 2-3 bin kişi bekliyorduk. O gün futbol kimsenin aklında değildi, tarihi bir gündü"


KY(MÇ/AÖ) (FOTOĞRAFSIZ)