F.BAHÇE’DE ANA DiLDE EĞiTiM!

Önümüzdeki sene yabancılara Türkçe zorunluluğu getirilecek. 6 ayda derdini anlatacak kadar dilimizi öğrenemeyenlerin sözleşmeleri feshedilebilecek

F.BAHÇE, radikal kararlarına bir yenisini daha ekledi. Alex’in takımdan ayrılma sürecinde kulübün eski tercümanı Samet Güzel’le olan yakınlığından rahatsızlık duyan yönetim, gelecek yıldan itibaren bu krizi bir daha yaşamama adına önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Kulüp, Güzel’in istifasının ardından 4 dil bilen Murat Günsan’la anlaşsa da gelecek sene yabancı futbolculara Türkçe öğreme zorunluluğu getirilecek.

AVRUPA’NIN önde gelen kulüplerinde tercümanlığın neredeyse kalkmasından yola çıkılarak, yabancı futbolcu transfer edildiğinde sözleşmesine “6 ay içerisinde derdini anlatacak ve anlayacak şekilde Türkçe öğrenme” zorunluluğu eklenecek. Bu maddeye uymayanların ise kontratı tek taraflı olarak feshedilebilecek.

CANER-TOPAL EMSALİ
BU konuda takım içindeki örnekler de emsal gösterilecek. Caner CSKA Moskova’ya transfer olduğunda Rusça’yı, Mehmet Topal da Valencia’ya gittiğinde İspanyolca’yı öğrenmişti.
RADİKAL kararın alınmasında en büyük etken ise Aykut Kocaman’ın oyuncularıyla bire bir temasa geçmek istemesi. Ayrıca tercüman olarak göreve başlayanların belli bir süreden sonra oyuncularla yakınlık kurmasından kaynaklanan sorunların da önüne geçmek. Aykut hoca göreve ilk başladığı dönemde de futbolcuların bundan böyle kulübün değil, kendi arabalarını kullanmasını, her yabancı oyuncunun kulüpten maaş alan özel yardımcı bulundurmasını ayrıca evindeki tadilatın bile kulübe fatura edilmesini yasaklamıştı.