Eskişehirspor-Marsilya maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü karşılaşmanın değerlendirmesini yaptı.


Marsilya Teknik Direktörü Elie Baup, tur atlamada kendilerinin kadar Eskişehirspor'un da şansı olduğunu söyleyerek şöyle dedi:


"İyi maç oldu. Bir sonraki maç için iyi bir skor elde ettiğimizi düşünüyoruz. Sıkı ve zor bir maç geçti. Eskişehirspor güçlü ve dinamik bir takım. Çok fazla pozisyon yakaladık. Gole çok yaklaştık. Fakat değerlendiremedik. Sadece tek gol bulabildik. Skordan çok çok memnun olduğumu söyleyemem. Bir sonraki maçta her şey değişebilir. Eskişehirspor'un kalitesinden hiç şüphe duymamıştım. Güzel oynadılar. Maça organize olmuş bir takım. Çok güzel ve başarılı ekip. Tur atlamak için bizim gibi onların da şansı var."


Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da "Bugün güçlü bir ekiple oynadık. Oyunda karşılık olarak rakibimize bizim de güçlü bir takım olduğumuzu hissettirdik. Kötü bir gol yedik. Takımımızın ortaya koyduğu mücadele, hırslı ve istekliydi. Zaman zaman da olsa rakibin üstün olduğu taraflar da vardı. Önümüze umutla bakabileceğimiz bir takım var. Bugünkü atmosferde Eskişehirspor'un farklı bir taraftarının olduğunu unutmamak gerekir. Onlarda bugünkü atmosfere kattığı destek oldukça güzel bir futbol iklimi oluşturdu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Oyuncularıma yürekli oynadıkları için teşekkür ediyorum. Bugün oynamaya çalışan bir takımdık. Yeni genç oyuncularımız var. Bunların da takıma katılımı ile önümüze umutla bakıyoruz. Biz her takıma gol atabilecek bir takımız. Sadece bu raundun ilk bitti. İkinci raunt için oradayız. Daha henüz son düdük çalmadı" diye konuştu.


Eskişehirspor'un golcü futbolcusu Kamara ise "Marsilya'nın Avrupa'da çok büyük deneyimi var. Biz takımızla da çok büyük gurur duyabiliriz Marsilya karşısında baskılı bir oyun sergiledik. İkinci karşılama için kendi gücümüzü ortaya koyabilirsek kazanabileceğimize inanıyorum" dedi.