Emre: Futbolu Fenerbahçe'de bırakacağım

Fenerbahçe’nin İspanyol Atletico Madrid’den geri aldığı Emre Belözoğlu, yuvasına döndüğünü söyledi. Hocası Aykut Kocaman’la arasında sorun bulunmadığını anlatan 32 yaşındaki tecrübe, Sarı-Lacivertli taraftarlara da başarı mesajı yolladı. Juventus’tan kiralanan eski Kanarya Reto Ziegler de başarı sözü verdi.

Fenerbahçe’nin İspanyol Atletico Madrid’den transfer ettiği eski futbolcusu Emre Belözoğlu, yuvaya döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Beklentileri karşılamak istediğini vurgulayan millî yıldız, “Umarım çok güzel başarılara bu şanlı forma altında imza atarız. Gerek Aykut hocamla gerek Ali Yıldırım’la görüşmelerimde güzel bir teklif vardı. Futbolu Fenerbahçe’de bırakmak istediğimi söylemiştim. Buradan giderken, ‘Bazen ayrılırken dileklerimiz hayallerimiz sekteye uğrayabiliyor. Hayatta istemediğimiz şeylerle karşılaşabiliyoruz.’ demiştim. Artık birbirimize sarılma zamanı.” dedi.

    32 yaşındaki tecrübe, Teknik Direktör Aykut Kocaman’la aralarındaki sıkıntıyla ilgili soruya şu cevabı verdi: “Benim büyüğüm. Çocukluğumda evimin odasında 2-3 tane oyuncunun posterini asmıştım. Bunlardan biri kendisiydi ve bunu da yürekten hocama iletmiştim. Sıkıntılar oldu ki herkesin yaşayabileceği şeylerdi bunlar. Biz zaten bunları kapatmıştık. Önemli olan Fenerbahçe’nin başarısı.” Sarı-Lacivertlilerde beklentilerin her zaman çok büyük olduğuna dikkati çeken deneyim şöyle devam etti: “Şu an 3 kulvarda da iyi gidiyoruz. İkinci yarı kolay olmayacak. Ligde sadece Galatasaray’a karşı gerideyiz. Aramızdaki 5 puan da kapanmayacak değil. Daha önce çok daha farklardan gelip şampiyonluklar tattım. Rakiplerimizin transferleri çok büyük. Elbette Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde başarılar yakalaması Türk futbolu için önemli. Fakat Fenerbahçe’nin konumu ve ne yapacağı her şeyden daha önemli. Dört yıl boyunca bu camianın içinde öğrendiğim bir şey var. Bizim göstereceğimiz performans ligin kaderini belirleyecek.”

    Kanarya’nın İtalyan devi Juven-tus’tan sezon sonuna dek kiraladığı eski oyuncusu Reto Ziegler de, “Ruhum ve kalbim her daim Fenerbahçe’deydi.” açıklamasını yaptı. Galatasaray ve Be-şiktaş’ın kendisiyle ilgilendiğini, bu kulüplerle temasa geçtiklerini; ama somut bir gelişme olmadığını anlatan İsviçreli sol bek, “Büyük Fenerbahçe taraftarı takımın yanında olursa hedeflerimize ulaşırız. Onlar stadı doldurursa şampiyon olabiliriz.” dedi.

Kocaman, yeni transferleri değerlendirdi

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takıma yeni katılan Emre Belözoğlu, Ziegler ve Webo’yu değerlendirdi. Kocaman, yeni transferlerle ilgili olarak, ‘’Hem kendileri için hem de F.Bahçe için başarılarla dolu bir sezonun başlangıç adımları olmasını temenni ediyorum.’’ dedi. Emre ve Ziegler’in daha önce F.Bahçe’de forma giydiklerini hatırlatan Kocaman, Webo’nun da Süper Lig’e yabancı olmadığını, en kısa sürede uyum sorununu aşacağını söyledi.

Emre 25 numara giyecek

Fenerbahçe’ye geri dönen Emre Belözoğlu, 25 numaralı formayı giyecek. Galatasaray, İnter ve Sarı-Lacivertlilerdeki ilk döneminde 5 numarayı sırtına geçiren millî yıldız, bu formaya Mehmet Topal’da olduğu için uzak kalacak. 9 da Miroslaw Stoch’ta olduğundan İstanbul BBSK’dan transfer edilen Pierre Webo 99’la mücadele edecek. Kanarya’nın yeniden kiraladığı İsviçreli sol bek Reto Ziegler’e de 33 gitti.