Bank Asya Ligi'nde lider durumda bulunan Elazığspor'un başkanı Selçuk Öztürk, düzenlediği basın toplantısında Elazığspor Yatırım, Turizm, Gayrimenkul, Petrol A.Ş'yi kurduklarını açıkladı. Şirketin hisse senetlerini en kısa zamanda satışa çıkarıp halka arz edeceklerini belirten Öztürk, "Bu şirketimizin kuruluş amacı daha önce es geçmiş yönetimlerde değerli başkanlar zamanında Elazığspor’un yan şirketi manasında değildir. Kuruluş ana hedefi de şudur: Elazığspor Derneği en kısa zamanda kapatılacak ve derneğin aktifiyle pasifiyle, alacağıyla borcuyla bu şirketin bünyesine katılacaktır ve dernek anlamında kapatılacaktır. Bunu yapma gerekçemiz nedir, derneğin malum ciddi manada borcu var ve devraldık. Bizim şirket anlamında birinci ana hedefimiz Elazığlı hemşerilerimize dışarıda borsa tarzı oluşum yaparak tabana yaygın bir modelle bu şirketten isteyen herkese pay vermek" dedi.

Öztürk, birinci hedeflerinin Pazartesi günü çalışmalara başlayarak, hisse senetlerini satışa çıkarmak olduğunu belirtti. Öztürk, "Üç banka ile anlaştık. Bunların hesap numaraları pazartesi bildirilecek. Bir payımız bin lira. Yani herhangi bir hemşerimiz değerli hemşehrimiz ortak olmak isterse bin lira ile bir pay alacak. 10 bin lira ile 10 pay alacak. İstediği payı da alabilir. Üst sınır yok. Tamamıyla herkesin bütçesine göre" dedi.

Şirketin ortaklarının mevcut yönetim kurulundan oluştuğunu söyleyen Öztürk, "Burada önemli olan elde edilecek gelirle Elazığspor'un hedeflerine ulaşabilmek, artı borç yükünü azaltabilmek. Ana hedefim ne kadar çok ortak alabilirsek o kadar çok bütünlük sağlamış olacağız. Çünkü sosyal aktivite, ekonomi anlamında Elazığspor’dan başka bir şey yok. İnşallah 300 bin, hatta 500 bin ortağımız olur" dedi.



GY(GG/Aİ)