Bir yıldız doğdu

Neymar 2009'da daha 17 yaşında Santos'ta dikkatleri üzerine çekti ve kulübün 100'üncü yıl kutlamalarında efsane isim Pele ile bir araya geldi. Brezilyalılar yeni süper yıldızını keşfediyordu. Santos'ta etkileyici istatistiklere ulaşarak (134 maçta 70 gol) dünyanın en büyük kulüplerinden birine transfer oldu.

Barcelona'da büyük zamanlar

Neymar 2013'te 80 milyon euro karşılığında Barcelona'nın kadrosuna dahil oldu. Beş yıllık anlaşma Katalan kulübünün Neymar'a olan güvenini gösteriyordu. Ve Lionel Messi ile birlikte dünyanın en iyi hücum ikilisi olacaklardı. Barcelona da en iyi Brezilyalı oyuncuları kadrosuna katma geleneğini sürdürmüş oluyordu.

En güçlü üçlü

Neymar'dan bir yıl sonra hücum bölgesine Luis Suarez de katıldı. Böylece adeta Avrupalı kulüplerin korkulu rüyası haline gelen hücum üçlüsü ortaya çıkmış oldu. Barcelona 2014-15 sezonunu üç kupayla kapattı. Böylece Neymar da Barcelona'da kendini kanıtlamış oluyordu. Bir yıl sonra da bir kez daha lig şampiyonluğuna ulaştılar. Brezilyalı da bireysel yeteneklerini daha fazla gösterme imkanı buldu.

Neymar liderliğindeki milli takım

2014'te Brezilya'daki Dünya Kupası'ndan olan umut ve tüm ülkenin Neymar'dan olan beklentisi büyüktü. Ama sırtından yaşadığı sakatlık nedeniyle, o unutulmaz yarı final maçında sahada olamadı. Süper yıldız çok istediği halde arkadaşlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Brezilya Almanya karşısında tarihi bir fark yedi. Neymar çok üzüldü ancak bu son şansı değildi.

Telafi etti

Neymar 2018'de Rusya'da takımına dünya şampiyonluğunu kazandırabilecek mi henüz bilinmez. Ancak 2016'da ülkesinin Olimpiyat madalyasına ulaşmasını sağladı. Almanya karşısında penaltılara kalan maçta son penaltıyı gole çevirdi ve böyle sevindi. Bu aynı zamanda 2014'ün travmasını atlatmak için de bir vesile oldu.

PSG macerası

2017 yaz transfer sezonu sönük geçerken Neymar'ın Barcelona'dan ayrılacağı söylentileri yayılmaya başladı. Ve 3 Ağustos'ta PSG tarafından Neymar'ın serbest bırakılma maddesi olan 222 milyon euronun ödendiği doğrulandı. Brezilyalı yıldız Fransız kulübüyle beş yıllık bir sözleşmeye imza attı.