Çaykur Rizespor’un forvetteki yeni gol silahları olan Uche Kalu ile Ousman Jallow’un kısa sürede birbirlerine sağladıkları uyum spor otoritelerinden de tam not aldı. Ligde geride kalan 3 haftada Kalu 4, Jallow ise 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Geçen yıl 14 gol atan Jallow, 12 gol asist yapmıştı.

Uche Kalu, gollerinin devamının geleceğini belirterek hedefinin takımıyla birlikte Süper Lig sevinci yaşamak olduğunu ifade etti. Kalu,”Tabii ki hedeflerimin arasında gol krallığı tacını da takmak var. İki amacıma ulaşarak çifte mutluluk yaşamak istiyorum. Rize’yi tercih etmekle çok iyi bir karar verdim. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. İnsanların bana yaklaşımı güzel. Onlara layık olmak için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

UYUMLARI ÇOK ÇOK İYİ

Teknik direktörü Engin Korukır ise, Uche ve Jallow’un performanslarından son derece memnun olduğunu belirterek, “Uche kısa süre önce aramıza katıldı. Buna rağmen beklediğimden daha çabuk uyum sağladı. Uche ve Jallow, 3 maçta yan yana oynadılar ve uyumları çok çok iyi oldu” dedi.

GÖZTEPE MAÇI HAZIRLIKLARI YARIN BAŞLIYOR

Bu arada, haftayı Tavşanlı Linyitspor karşısında alınan 4-0’lık galibiyetle kapatan ve averajla liderliğe yerleşen Çaykur Rizespor’da Göztepe maçı hazırlıkları yarın başlayacak. Göztepe ve Adanaspor maçlarını izlemek için kentten ayrılan teknik direktör Korukkır da salı günü dönerek takımın başında yer alacak.

KALU’DA SIKINTI YOK

Tavşanlı Linyitspor maçında kasığındaki çekme nedeniyle sakatlanan ve oyun dışına alınan Uche Kalu’nun sağlık kontrolünden geçtiği ve önemli bir sakatlığının bulunmadığı belirtildi. Tecrübeli golcünün Göztepe maçında kadrodaki yerini alacağı belirtildi. Sakatlıkları bulunan Kenan ve Çetin’in tedavilerinin sürerken savunma oyuncusu Mesut’un cezası da bitti.

LİDERLİK SEVİNCİ

PTT 1’inci Ligi'nde ilk 3 hafta sonunda 7 puan ve averajla zirveye yerleşen Çaykur Rizespor’da liderlik sevinci yaşanıyor. Teknik direktör Engin Korukır, ligde oynanan maçlarda rakiplerin değil kendilerinin ne yaptıklarının önemli olduğunu belirterek “Şu anda averaj farkı ile de olsa lideriz. O koltuğa oturduk, bir daha zor kalkarız. Benim takımım her geçen gün üstüne koyarak futbol oynayacak ve liderliğini sürdürecek” diye konuştu.

TEK DÜŞÜNCEMİZ VAR, O DA SEZON SONUNDA SÜPER LİG HEDEFİNE ULAŞMAK

Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı ise, her geçen gün takımın daha iyiye gittiğini söyledi. Geçen haftalarla birlikte takımın eksikliklerinin tamamlandığını ifade eden Baltacı, “Takım her geçen gün daha iyi olacak. Futbolumuzun üzerine koyarak yürümeye devam edeceğiz. Teknik ekip ve futbolcular inançlı ve hırslı. Takım olarak tek düşüncemiz var, o da sezon sonunda Süper Lig hedefine ulaşmak. Bunu da başaracak güçteyiz” dedi.