ÖNCELERİ ORTADA SAHADA OYNADI

Pinto, yeşil beyazlı kulubün dergisine açıklamalarda bulundu. Bu sezon Bursaspor'un forvet hattında yaşanan gol sıkıntısını, ara transferde kadrosuna katarak çözdüğü Pinto, taraftarın gözüne de girdi. Oynadığı futbol, attığı pas ve gollerle dikkati çeken Pinto, futbola orta saha oyuncusu olarak başladığını belirtti. İlerleyen dönemlerde forvet mevkiinde görev yapmaya başladığını ifade eden Pinto, "Bu pozisyonda daha başarılı olduğumu düşünüyorum. Brezilyalı forvet Ronaldo idolümdü. Ronaldo'nun oyun stilini çok seviyordum. Kendisini izlerken onun gibi forvet olmayı düşlüyordum" dedi. Futbolunun eksik ve artı yönlerini anlatan Pinto, bu konuda şöyle konuştu:

"TEK FORVETTE DAHA ETKİLİYİM"

"Fizik gücümü biraz daha arttırmam lazım. Karşılaşmaların son 10-15 dakikalık bölümünde fizik olarak ayakta kalan takımlar başarılı oluyorlar. Bu nedenle fiziksel olarak daha iyi olmam gerekiyor. Artılarımdan birisi olarak tek forvette daha etkili olabiliyorum. Sadece gol atmayı değil attırmayı da düşünüyorum."

"BENİM İÇİN ŞANSTI"

Yeşil beyazlı kulübe transferini de anlatan Şilili forvet, menajeri aracılığıyla Bursaspor'un benimle ilgilendiğini, 3 hafta süren görüşmeler sonrasında da anlaştığını belirtirken şunları söyledi:

"Bursaspor hakkında çok fazla bir bilgim yoktu. Duyduğum kadarıyla takımın geçen sezonlarda şampiyonluk ve 3'üncülük elde ettiğini biliyordum. Bursaspor'un hedeflerinin büyük olduğunu arkadaşlarımdan duydum. Kendimi geliştirmem açısından benim için iyi bir şanstı."

"EN GÜZEL GOLÜM"

Bursaspor'da attığı gollerden en güzelinin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a attığı gol olduğunu söyleyen Pinto, "Golün güzelliği değil ama takımın mutlak kazanması gereken bir maçta, o gol bizim için çok önemliydi. Sezon sonuna kadar ne kadar gol atabilirim bilemiyorum ama elime geçen fırsatları değerlendirerek gol yapmaya çalışacağım" dedi.

"BATALLA İLE İYİ ANLAŞIYORUZ"

Batalla ile aynı dili konuştukları için sahada da iyi anlaştıklarını ifade eden Pinto, "Zamanla diğer takım arkadaşlarımla da oyun içindeki pürüzler kalkacak ve sıkıntı yaşadığım dil sorununu aşacağımı düşünüyorum. Oyunu daha güzel ve zevkli şekilde oynayacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

"SAYGI DUYUYORUZ"

Teknik diirektör Ertuğrul Sağlam hakkındaki görüşlerini de açıklayan golcü futbolcu, şunları söyledi:

"Gerçeği söylemek gerekirse öncesinde kendisini tanımıyordum. Ama Türkiye'ye gelince burada zamanının iyi forvetlerinden ve şu anda başarılı bir teknik direktör olduğunu öğrendim. Bursaspor'a gelişinden bugüne kadar çok iyi başarılara imza atan ve Bursaspor takımını şampiyon yapan bir teknik adam olduğunu öğrendim. Bize her zaman olumlu yöndeki eksiklerimizi söylüyor. Kendisine çok saygı duyuyoruz. Onun bizden istediklerini sahaya yansıtmak için çaba harcıyoruz."

"BENİ ÇOK ETKİLEDİLER"

Bursaspor taraftarları hakkındaki görüşünü dile getiren Pinto, şöyle devam etti:

"Taraftarımız beni çok etkiledi. Bu kadar fanatik taraftara sahip olduğumuzu bilmiyordum. Takımı her zaman evimizde ve deplasmanda destekliyorlar. İki kez bayanlar ile dolu stadyumda oynadık. Sadece erkeklerin değil bayan ve çocuk taraftarların da Bursaspor'u fanatik bir biçimde desteklediklerini gördüm. Onları mutlu etmek için elimizden geleni sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Kazandığımız maçların ardından onlarla birlikte bütünleşmek gerçekten çok güzel. Bizleri desteklemeye devam etmelerini istiyorum."