Yeşil beyazlı ekiple sözleşmesi ise 2015 yılında sona erecEk olan Ozan İpek, futbola 1999 yılında Antalya DSİ'de başladı, profesyonelliğe ilk geçişi 2004 yılında Batman Petrolspor'da oldu. Petrolspor forması giydiği dönemde, Bursaspor'un pilot takımı Bursa Merinosspor teknik heyetinin izlemeye aldığı genç futbolcunun yönetim tarafından istendiği ancak maddi olumsuzluklar nedeniyle transferin gerçekleşmediği öğrenildi. Merinosspor transferi olumsuz sonuçlanan Ozan, daha sonra sırasıyla Batman Petrolspor, Kahramanmaraşspor ve Bucaspor'da oynadı.

YILLAR SONRA YİNE BURSA

Bank Asya 1'inci Ligi'nde oynadığı 124 maçta 32 gol kaydeden Ozan, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteğiyle 2 Şubat 2009 tarihinde Bucaspor'dan Bursaspor'a transfer oldu. 18 yaşındayken Bursa Merinosspor'a transferi olumsuz sonuçlanan Ozan, yıllar sonra tekrar Bursa'ya geldi. İsmi henüz duyulmadığı için eleştirilere maruz kalan genç sol açık kısa sürede kendisini kanıtadı. Yeşil beyazlı ekipte yıldızı parlayan ve Fenerbahçe'ye attığı gollerin ardından taraftarlar tarafından 'Kuş avcısı' lakabı takılan Ozan, Bursaspor'un şampiyonluğu başta olmak üzere takımın birçok başarısında büyük pay sahibi oldu.

TRABZONSPOR VE BEŞİKTAŞ'IN GÜNDEMİNDE

Ozan İpek'i Trabzonspor başta olmak üzere Beşiktaş'ın da kadrosuna dahil etmek istediği belirtildi. Ertuğrul Sağlam daha önce, Sercan ve Volkan'ın gönderilmesinden sonra Ozan'ın gitmesine karşı çıkmış ve gelen teklifleri değerlendirmediklerini, takımdan göndermek istemediklerini açıklamıştı.


EK(İA/AÖ)