Bursaspor ilk yarıyı Arjantinli yıldızı Pablo Batalla’nın 2 golüyle 2-0 önde kapattı. Bursaspor’da ilk golün asistini Hakan Aslantaş yaparken ikinci golün asisti ise Ozan İpek’ten geldi. İkinci yarıda ise takımın gol makinesi Pinto sahneye çıktı ve attığı golle skoru 3-0'a taşıdı. Pinto'nun yerine ikinci yarı oyuna giren Turgay Bahadır 81'inci dakikada attığı golle durumu 4-0 yaptı. Yeşil beyazlı ekip bu sonuçla Süper Final Avrupa Grubu'nu lider olarak tamamlamış oldu.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Bursaspor taraftarları İstanbul’da da yalnız bırakmadı. 200 kadar yeşil beyazlı taraftar takımlarını desteklerken, karşılaşmanın başında üzerinden ‘Sonsuza Kadar Bursaspor’ yazan 30 metrelik dev pankart açtılar.

YAZICI TRİBÜNDE

Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı, takımının son maçını tribünden takip etti. Yöneticilerden İlhan Uslu, Selçuk Eren, Mustafa Yedikardeş, İrfan Koç, Erken Kamat ve Recep Bölükbaşı da karşılaşmayı tribünden takip eden isimler arasındaydı.

BATALLA KAPTAN

Bursaspor’un Arjantinli yıldız oyuncusu Pablo Martin Batalla, yeşil beyazlı forma ile ilk kez kaptan olarak sahaya çıktı. Geldiği günden bu yana 110 maça çıkan Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla, İstanbul Belediye karşılaşmasına ilk kez kaptanlık pazubandıyla çıktı. İmparator Nejat Biyediç'in 125 maçla sahip olduğu "En fazla forma giyen yabancı oyuncu" rekoruna göz diken Pablo 16 maçta daha yeşil beyazlı formayı giydiği takdirde bu ünvanın da sahibi olacak.

CARSON VE N’DİAYE KADRODA YOK

Bursaspor’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Çarşamba günü oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finalini düşünerek kaleci Carson ve N’Diaye’yi kadroya almadı. Basser’i yedek soyundururken Hakan Aslantaş’a da sağ bekte görev verdi.

SERDAR KORKUTTU

Bursaspor’un genç stoperi Serdar Aziz karşılaşmanın başında hava topu mücadelesinde rakibiyle çarpışması sonucunda kaşında 3 cm’lik açılma meydana geldi. Serdar Aziz, kulüp doktorunun tedavisinin ardından karşılaşmaya devam etti.