Bursaspor'da geçtiğimiz sezon en çok forma giyen futbolcu 3 bin 820 dakikayla Gökçek Vederson olmuştu. Başarılı sol bek bu sezon da oynadığı 5 maçta 399 dakika forma giydi. Geçtiğmiz sezon 4 gole imzasını atan Vederson 10 golün de asistini yaptı.

Takıma önemli katkılar sağlayan ve Sağlam'ın vazgeçilmezleri arasında olan Arjantinli yıldız Pablo Batalla geçtiğimiz sezonu 3 bin 592 dakika ile kapatırken bu sezon da oynadığı 7 maçlık süreçte 596 dakika forma giydi. Batalla bu sürede 3 gol atarken 4 de gol attırdı. Batalla geçtiğimiz sezon da oynadığı 47 maçta 15 gol atmıştı.

Takıma geçtiğimiz sezon sonradan dahil olmasına rağmen uyum sorunu yaşamayan ve gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi olan Şilili golcü Sebastian Pinto takımın gol sorununu da çözdü. Geçtiğimiz sezon 19 maçta forma gieyen Pinto 14 gol attı. Tecrübeli futbolcu bu sezon da 7 maçta 571 dakika forma giydi ve 4 gole imzasını atarak Sağlam'ın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Yeşil beyazlı ekibin başarılı teknik patronu Ertuğrul Sağlam'ın, göreve geldiği 2008-2009 sezonu devre arasında takımın başına geçmesiyle birlikte kadrosuna ilk dahil ettiği oyunculardan biri olan Ozan İpek yeşil beyazlı formayı bugüne dek 123 kez terletirken, geçtiğimiz sezon da 3 bin 187 dakika sahada kaldı. Bu sezon 6 maçta forma giyen Ozan sahada 413 dakika kalırken bu maçlarda 3 asistle oynadı. Ozan geçtiğimiz sezon ise oynadığı 38 maçta 5 gol 7 asistlik performans sergilemişti.

Bursaspor'da geçtiğimiz sezon 3 bin 735 dakika kaleyi koruyon Carson da kurtarışlarıyla dikkat çekti. Carson bu sezon 7 maçta 660 dakika forma giydi ve takımının önemli rakipler karşısında kalesini korudu. Carson bu sezon da kurtarışlarıyla takıma önemli katkı sağladı.


EK(İA/Aİ)