Bursa'da ilk etabı tamamladıktan sonra Avusturya'da ikinci etap çalışmalarına başladıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, şöyledrevam etti:

"Bir takımın kamp yapabilmesi için, tüm fiziksel şartlar burada mevcut. Otelimiz fitness salonunu da düzenlemiş. Koşu parkuru, güzel bir saha var. Sezon başı antrenmanlarıyla alakalı tüm imkanları bulabileceğimiz güzel bir yer. Buranın geçmişte bizim için önemi büyük. Şampiyon olduğumuz sene temelleri burada attık. Yeniden güzel bir hava oluşturup, sezona iyi başlayacağımız güzel bir ortam mevcut. Akşam devam edeceğiz. Yarın yoğun bir tempomuz var. Güçlü takımlarla hazırlık maçları yapacağız. 2 Ağustos'ta oynayacağımız UEFA maçına hazırlanmaya çalışacağız. Takımımız tamamlandı. Mevcut oyuncularımızın hepsi burada. Transferle ilgili çalışmalar devam ediyor. Başkanımız o isimlerle anlaşma zemini arıyorlar. Olumlu bir gelişme olmasını bekliyoruz. Görüştüğümüz futbolcuların ikisi de Türk ve çok önemli futbolcular. Toure şu an gündemimiz dışında."

"İSİM SÖYLEMEK İSTEMİYORUM"

Ertuğrul Sağlam, "Mervan Çelik ismi gündemde mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ben isim söylemek istemiyorum. Oyuncu isimleri farklı şekilde değerlendirilip kulüp için de avantaj olabiliyor. Kulübümüzle bu isimleri paylaşıyoruz. Şu oyuncuyu istiyoruz, diye bir demeç vermedim. Çünkü bir açıklama yapıyorsunuz, arkasından bu oyuncuyla 8-10 takım daha ilgilenmeye başlıyor. İstekler değişiyor. Hoca söyledi, almak zorundalar gibi yorumlar oluyor. İş belli bir aşamaya gelince açıklıyoruz."

"24 KİŞİYLE SÜRDÜRECEĞİZ"

Bursa'ya döndüklerinde kadro sayısını düşüreceklerini ifade eden Ertuğrul Sağlam, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"29 kişiyiz. 31 olacak. Bursa'ya dönünce de 24 kişilik kadroyla yolumuza devam edeceğiz. Alt yapıdan çıkarmak istediğimiz oyuncular var. Sakatlık sorunumuz olduğu zaman da alttan yukarıya alacağımız da çok oyuncumuz var. Ama kalecilerle beraber 24 kişilik bir kadro düşünüyoruz. İlhan'ı, Süheyl'i, Mert'i alamadık. Ama bu o arkadaşları düşünmüyoruz, demek değildir. Buradaki alternatif olarak düşündüğümüz oyuncularla çok fark yok. Onlar da antrenmanlarına devam edecekler. Gözden çıkarmadık. Hepsinden beklentimiz var."

"TAKAS SÖZ KONUSU DEĞİL"

Basın mensuplarının, "Bu sezon transferde bazı futbolcularda takas düşünüyor musunuz?" sorusuna Ertuğrul Sağlam şu cevabı verdi:

"2 oyuncuyu kadromuza katmayı düşünüyoruz. Sonra belki 1 tane daha olabilir. Transfer nasıl gelişir kestiremiyorum. Kulübün yararına herhangi bir şey olacaksa düşünürüz. Takasın olması için karşıdan oyuncu almak söz konusu. Şu an görüştüğümüz isimlerde öyle bir takas durumu söz konusu değil."