Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam, "Son 3 senede ortaya koyduğumuz performans ve başarılara yenisini ekleyecek olmanın, şansı yakaladık. Son maçta camianın bütünleşmesi bizleri çok mutlu etti. Bu bütünlükle beraber ortaya çok üst düzeyde büyüklüğünü her yönden rakiplerine kabul ettiren görüntü ortaya çıktı. Sahada oyuncularımız güvenle kendilerine yakışan mücadeleyi ortaya koydular. Finale yükselmenin onurunu hepimize yaşattılar" dedi. Fenerbahçe'nin kupa finalinde rakip olmasını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

"ÖNEMLİ BİR BAŞARI"

"Fenerbahçe'nin finale çıkıp rakibimiz olması, Avrupa kupasıyla alakalı ortaya güzel bir şey çıkardı. Üçüncü sene üst üste Avrupa kupalarına katılma şansı yakalamak kulübümüz adına önemli bir başarıdır. Ortaya çıkan durumu, final karşılaşmasını kazanarak müzemize 26 yıl sonra Türkiye Kupası'nı tekrar koymanın mücadelesini vereceğiz. Bizimle alakalı da, ilk sene yarıda başlayan sezonda son maçta Avrupa Ligi'ni kaçırıp, sonraki sezonda şampiyonluk, ondan sonraki sene üçüncülük ve bu sene de Türkiye Kupası'nda finale yükselmenin başarısı küçümsenmeyecek bir durumdur. Başta başkanımız ve yönetimimiz olmak üzere, şehre ve herkese çok teşekkür ediyorum."

"EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Pazar günü deplasmanda oynayacakları Eskişehirspor maçına da değinen Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapmamız gereken şu; öncelikle pazar günü oynayacağımız Eskişehirspor karşılaşması var. O karşılaşma da bizim Süper Final'de iddiamızı sürdürmek için önemli. İnsanlar, (Bursaspor finale yükseldi. Tamamen Türkiye Kupası'nı düşünür) diyebilir. Ama böyle bir şey yok. Her kulvarda iddialı olmak zorundayız. Pazar günkü karşılaşma önemli bir karşılaşma. Eskişehirspor, çok daha farklı motivasyonla karşımıza çıkacak. Mutlaka kazanmak isteyecekler. Biz de Türkiye Kupası'nda ortaya koyduğumuz başarıyı devam ettirip, diğer kulvarda da en iyisini yapmaya çalışacağız."

"CARSON OLMAYACAK"

Takımın son durumu ile ilgili de bilgi veren Ertuğrul Sağlam, bu konuda şunları söyledi:

"Kaleci Carson, eşinin rahatsızlığından dolayı İngiltere'ye gitmek zorunda kaldı. Eşinin durumunu takip ediyoruz. Ona göre de Eskişehir'de olup olmayacağına karar vereceğiz. Ama forma giymesi zor görünüyor. Çok ciddi bir sakatlık problemimiz yok. Ozan İpek'in sakatlığı geçti. En son karşılaşmada tam oyuna sokacakken şanssızlıktan oyuna dahil olamadı. Onun dışında bir problemimiz yok. Keyfimiz ve morallerimiz yerinde. Bu güzel motivasyonla güzel sonuç almak istiyoruz"

"ASILSIZ HABERLERLE HUZURUMUZU BOZMASINLAR"

Ozan İpek ile ilgili, "İpleri koparıyor" şeklinde çıkan haberlerin asılsız olduğunu iddia eden Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

"Bu haberler, genelde de bu futbolcumuz hakkında çıkıyor. Dolayısıyla bu ciddi bir rahatsızlık. Aslı olmayan, yaşanmamış olayları yaşanmış gibi göstermekten vazgeçilmeli. Bu arkadaşımız bu tür haberleri daha önce de yaptı. Ciddi anlamda bu arkadaşımıza karşı yaptırımlar uygulamak zorunda kalacağız. Sezon başı kampında da, benimle ilgili de bu tarz haberler oldu. Bu konuda ciddi tavır takınmamız gerekecek. Herşeyin güzel gittiği bir dönemde bu türlü asılsız haberlerle kimse bizim huzurumuzu bozmaya kalkışmasın. Bursaspor büyük bir camiadır. Böyle birşeyin kesinlikle yaşanmadığını söylemek istiyorum. Soyunma odasına da gayet güzel bir şekilde gittik. Takımla beraber Ozan da bu sevinci yaşadı. Bunu duyunca şaşırdım."

"ONUR SAVAŞI YAPTILAR"

Sezon başında eleştirilerin olduğunu, o dönemde küme düşmekten bahsedildiğini hatırlatan Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ya 12'nci ya 13'üncüydük. Özellikle medyada eleştirilerin üst düzey yaşandığı dönemi hatırlıyorum. O dönemde küme düşmekten bile bahsediliyordu. Beklesin herkes, resim ortaya çıktıktan sonra bu eleştirileri yapsınlar, diye ufak çaplı serzenişte bulunmuştum. Ama futbolda bu var. Dengeler çok çabuk değişebiliyor. Ülkemizde her şey günlük yaşanıyor. İki maç iyi oynadıktan sonra yerin dibine sokulan futbolcuyu da süper futbolcu yapabiliyoruz. Biraz daha hoşgörülü olmak lazım. Ben o gün de dahil inancımı yitirmedim ve her fırsatta ortaya koydum. Sağolsunlar onlar da bizi mahçup etmediler. Onur savaşı yaptılar ve sorumluluk aldılar. Hakettikleri yere kendileri geldiler. Bizim adımıza başarılı bir sezon oldu. Bir taraftan başarıyı kovalarken, bir taraftan da değişimi yaşadık. Çok riski beraberinde taşıyan işi bir arada yapmak büyük kulüplerin işidir. Avrupa'da bile, kadroda revizyona gidiyorum, benden başarı beklemeyin, deniyor. 1 sene 8'inci oluyor ertesi yıl 6'ncı oluyor sonra şampiyon oluyor. Biz bu değişimi yaşarken başarı içinde de kaldık."